Anslut dig till vårt nätverk!

konst

European Border Breakers: Kodaline vinner public choice award

DELA MED SIG:

publicerade

on

header2014_sv1Vinnarna av 2014 European Border Breakers Awards ("EBBA Awards"), som lyfter fram de bästa nya musikakterna i Europa som har nått gränsöverskridande hitlistframgångar, hedrades i kväll på Eurosonic Noorderslag-festivalen i Groningen (Nederländerna). Kvällens största vinnare var Kodaline som kammade hem priset för public choice, tillkännagavs under ceremonin efter en onlineomröstning för att välja ut det "bästa av det bästa". Den irländska gruppen, som uppträdde live på showen, är för närvarande på en världsturné som tar i Nederländerna, Schweiz, Tyskland, Kanada, USA, Irland, Storbritannien och Australien under de närmaste månaderna efter framgångarna med deras debutalbum, I en perfekt värld.

EBBAs prisutställning innehöll också framträdanden av några av de andra 2014 års vinnare (se även IP / 13 / 931): GuGabriel (Österrike), Lukas Graham (Danmark), Asgeir (Island), Jacco Gardner (Nederländerna) och Nico & Vinz (Norge). Zedd (Tyskland), Icona Pop (Sverige) och Disclosure (Storbritannien) skickade videomeddelanden. Den tidigare EBBA-pristagaren Caro Emerald (Nederländerna) och norska sångerskan Maria Mena uppträdde också på showen.

Arrangemanget sändes av den brittiska TV-värden och musikern Jools Holland live via YouTube och kommer att visas på TV i hela Europa under de kommande månaderna.

Nu på sitt elfte år syftar EBBA Awards till att uppmuntra artister att få ut det mesta av den inre marknaden genom att nå publik utanför sitt hemland. Samtidigt lyfter och främjar utmärkelserna europeisk musiks kreativitet och mångfald och dess roll i att föra människor samman och bryta barriärer. Priserna arrangeras av Eurosonic Noorderslag i samarbete med European Broadcasting Union och europeiska radiostationer. Priserna fick samfinansiering på totalt 360 000 € från Europeiska unionens kulturprogram (nu en del av Creative Europe). Detta täcker halva kostnaden för ceremonin, urvalsförfarandet och befordran. De vinnande artisterna får en trofé.

Mer information

Prisets hemsida: www.ebba-awards.eu

Tryck avsnitt av EBBA webbplats

Annons

Europeiska kommissionen: Kulturprogram

Androulla Vassilious webbplats

Följ Androulla Vassiliou på Twitter VassiliouEU

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend