Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

USA:s president Obama tal om resultatet av signalunderrättelseöversikt + faktablad

DELA MED SIG:

publicerade

on

obama_610x406"Låt mig nu vända mig till den separata uppsättningen av farhågor som har tagits upp utomlands, och fokusera på USA:s inställning till underrättelseinsamling utomlands", sa USA:s president Barack Obama i ett tal vid justitiedepartementet den 17 januari. "Som jag har antytt har USA ett unikt ansvar när det gäller insamling av underrättelser. Våra förmågor hjälper till att skydda inte bara vår egen nation, utan också våra vänner och allierade. Våra ansträngningar kommer bara att vara effektiva om vanliga medborgare i andra länder har förtroende för att USA också respekterar deras integritet. Och ledarna för våra nära vänner och allierade förtjänar att veta att om jag vill veta vad de tycker om ett problem, så tar jag upp telefonen och ringer dem, snarare än att vända mig till övervakning, säger han. (Fullständigt tal kommer att publiceras på Vita husets webbplats).

 "När det gäller vår massinsamling av signalunderrättelser, kommer amerikanska underrättelsetjänster endast att använda sådan data för att uppfylla specifika säkerhetskrav: kontraspionage; bekämpa terrorism; motspridning; Cybersäkerhet; kraftskydd för våra trupper och allierade; och att bekämpa gränsöverskridande brottslighet, inklusive undandragande av sanktioner. Dessutom har jag beordrat att vi tar det oöverträffade steget att utvidga vissa skydd som vi har för det amerikanska folket till människor utomlands. Jag har gett DNI i uppdrag att i samråd med justitieministern utveckla dessa skyddsåtgärder, som kommer att begränsa hur länge vi kan hålla personlig information, samtidigt som vi begränsar användningen av denna information.

"Sammanfattningen är att människor runt om i världen – oavsett nationalitet – borde veta att USA inte spionerar på vanliga människor som inte hotar vår nationella säkerhet, och att vi tar hänsyn till deras integritetsproblem. Detta gäller även utländska ledare. Med tanke på den förståeliga uppmärksamhet som denna fråga har fått, har jag gjort klart för underrättelsetjänsten att – såvida det inte finns ett övertygande nationellt säkerhetssyfte – kommer vi inte att övervaka kommunikationen från stats- och regeringschefer från våra nära vänner och allierade. Och jag har instruerat mitt nationella säkerhetsteam, såväl som underrättelsetjänsten, att arbeta med utländska motsvarigheter för att fördjupa vår samordning och samarbete på ett sätt som återuppbygger förtroendet framöver."

FAKTABLAD: Granskning av amerikanska signalunderrättelser

Under senare hälften av 2013 och början av 2014 genomförde USA:s regering en omfattande och aldrig tidigare skådad granskning av våra signalunderrättelseprogram, ledda av Vita huset med relevanta avdelningar och byråer över hela regeringen. Utöver vårt eget intensiva arbete byggde granskningsprocessen på input från nyckelintressenter, inklusive kongressen, tekniksamhället, civilsamhället, utländska partners, Granskningsgrupp för intelligens och kommunikationsteknik, Privacy and Civil Liberties Oversight Board och andra. Administrationens granskning undersökte hur vi, i ljuset av ny och föränderlig teknologi, kan använda vår underrättelsekapacitet på ett sätt som optimalt skyddar vår nationella säkerhet samtidigt som vi stödjer vår utrikespolitik, respekterar integritet och medborgerliga friheter, upprätthåller allmänhetens förtroende och minskar risken. av obehöriga avslöjande. Den 17 januari 2014 höll presidenten ett tal vid justitiedepartementet för att tillkännage resultaten av denna granskningsprocess.

I det talet gjorde presidenten klart att män och kvinnor i den amerikanska underrättelsetjänsten, inklusive NSA, konsekvent följer de protokoll som utformats för att skydda vanliga människors integritet och inte missbrukar myndigheter. När misstag har begåtts har de rättat till dessa misstag. Men för att vår underrättelsegemenskap ska vara effektiv på lång sikt måste vi upprätthålla det amerikanska folkets förtroende och människor runt om i världen. För detta ändamål har administrationen utvecklat en väg framåt som vi anser bör ge det amerikanska folket större förtroende för att deras rättigheter skyddas, samtidigt som viktiga verktyg som håller oss säkra och som tar upp viktiga frågor som har tagits upp utomlands bevaras. I dag tillkännagav presidenten administrationens antagande av en rad konkreta och betydande reformer som administrationen kommer att anta administrativt eller försöka kodifiera med kongressen, för att inkludera en majoritet av rekommendationer från granskningsgruppen.

Nytt presidentpolitiskt direktiv

Annons

Den 17 januari utfärdade president Obama ett nytt presidentpolitiskt direktiv för amerikanska signalunderrättelseverksamhet, hemma och utomlands. Detta direktiv fastställer nya principer som styr hur vi genomför insamling av signalunderrättelser och stärker hur vi tillhandahåller verkställande tillsyn av vår signalunderrättelseverksamhet. Det kommer att säkerställa att vi tar hänsyn till våra säkerhetskrav, men också våra allianser; våra handels- och investeringsrelationer, inklusive våra företags bekymmer; och vårt engagemang för integritet och grundläggande friheter. Och vi kommer att granska beslut om underrättelseprioriteringar och känsliga mål på årsbasis, så att våra handlingar regelbundet granskas av presidentens höga nationella säkerhetsteam.

Foreign Intelligence Surveillance Court (FISC)

Sedan granskningen inleddes har vi avhemligat över 40 åsikter och beslut från Foreign Intelligence Surveillance Court, som ger rättslig granskning av några av våra mest känsliga underrättelseaktiviteter – inklusive Section 702-programmet som riktar sig till utländska individer utomlands och Section 215 telefonmetadataprogrammet . Framöver uppmanade presidenten direktören för National Intelligence, i samråd med justitieministern, att årligen granska – i syfte att häva hemligstämpeln – eventuella framtida yttranden från domstolen med breda integritetskonsekvenser och att rapportera till presidenten och kongressen om dessa ansträngningar. För att säkerställa att domstolen hör ett bredare spektrum av integritetsperspektiv, uppmanade presidenten kongressen att godkänna inrättandet av en panel av advokater utanför regeringen för att ge en oberoende röst i viktiga fall inför domstolen.

Section 702 of Foreign Intelligence Surveillance Act

Sektion 702 är ett värdefullt program som tillåter regeringen att avlyssna kommunikationen från utländska mål utomlands som har information som är viktig för vår nationella säkerhet. Presidenten anser att vi kan göra mer för att säkerställa att amerikanska personers medborgerliga friheter inte äventyras i detta program. För att ta itu med oavsiktlig insamling av kommunikation mellan amerikaner och utländska medborgare har presidenten bett justitieministern och DNI att initiera reformer som sätter ytterligare begränsningar för regeringens möjlighet att behålla, söka och använda i brottmål, kommunikation mellan amerikaner och utländska medborgare för övrigt. samlas in under avsnitt 702.

Avsnitt 215 i PATRIOT-lagen

Enligt paragraf 215 i PATRIOT Act samlar regeringen in metadata relaterade till telefonsamtal i bulk. Vi tror att detta är en förmåga som vi måste bevara, och skulle notera att granskningsgruppen inte visade några tecken på att programmet hade missbrukats avsiktligt. Men vi tror att vi måste göra mer för att ge människor förtroende. Av denna anledning beordrade presidenten en övergång som kommer att avsluta Section 215-bulk-metadataprogrammet som det för närvarande existerar, och etablera ett program som bevarar de möjligheter vi behöver utan att regeringen håller data.

Denna övergång har två steg. Med omedelbar verkan kommer vi bara att fortsätta telefonsamtal som är två steg bort från ett nummer som är kopplat till en terroristorganisation istället för tre. Presidenten har gett riksåklagaren i uppdrag att arbeta med Foreign Intelligence Surveillance Court så att databasen under denna övergångsperiod endast kan efterfrågas efter ett rättsligt konstaterande, eller i en sann nödsituation. När det gäller den bredare frågan har presidenten instruerat underrättelsetjänsten och justitieministern att använda denna övergångsperiod för att utveckla alternativ för ett nytt program som kan matcha kapaciteten och fylla de luckor som Section 215-programmet var utformat för att åtgärda utan att regeringen håller denna metadata, och rapportera tillbaka till honom med alternativ för alternativa tillvägagångssätt innan programmet kommer upp för omauktorisering den 28 mars. Samtidigt kommer presidenten att samråda med de relevanta utskotten i kongressen för att inhämta deras åsikter och sedan söka kongressen. behörighet för det nya programmet vid behov.

Nationella säkerhetsbrev

Vid utredning av hot förlitar sig FBI på användningen av National Security Letters (NSL), som kan användas för att kräva att företag tillhandahåller vissa typer av information till regeringen utan att avslöja ordern till föremålet för utredningen. För att vara mer transparent i hur regeringen använder denna befogenhet, uppmanade presidenten riksåklagaren att ändra hur vi använder NSL för att säkerställa att sekretess inte är obestämd, och kommer att upphöra inom en bestämd tid om inte regeringen visar ett behov av ytterligare sekretess. 

Vi kommer också att göra det möjligt för kommunikationsleverantörer att offentliggöra mer information än någonsin tidigare om de order de har fått för att lämna uppgifter till regeringen. Dessa företag har klargjort att de vill vara mer transparenta när det gäller FISA, NSL och brottsbekämpande förfrågningar som de får från regeringen. Administrationen håller med om att dessa farhågor är viktiga och för diskussioner med leverantörerna om hur ytterligare information kan offentliggöras.

Ökat förtroende utomlands

USA:s globala ledarskap kräver att vi balanserar våra säkerhetskrav mot vårt behov av att upprätthålla förtroende och samarbete mellan människor och ledare runt om i världen. Av den anledningen fastställer den nya presidentens vägledning principer som styr vad vi gör utomlands, och klargör vad vi inte gör. USA använder bara signalunderrättelser för legitima nationella säkerhetsändamål, och inte i syfte att urskillningslöst granska e-postmeddelanden eller telefonsamtal från vanliga människor. 

Vad vi inte gör: USA samlar inte in underrättelser för att undertrycka kritik eller oliktänkande. Vi samlar inte in underrättelser för att missgynna människor baserat på deras etnicitet, ras, kön, sexuella läggning eller religion. Och vi samlar inte in underrättelser för att ge en konkurrensfördel till amerikanska företag eller amerikanska kommersiella sektorer.

Vad vi ska göra: När det gäller vår massinsamling kommer vi endast att använda data för att uppfylla specifika säkerhetskrav: kontraspionage; bekämpa terrorism; motspridning; Cybersäkerhet; kraftskydd för våra trupper och allierade; och att bekämpa gränsöverskridande brottslighet, inklusive undandragande av sanktioner.

Presidenten har också beslutat att vi ska ta det oöverträffade steget att utvidga vissa skydd som vi har för det amerikanska folket till människor utomlands. Han har gett riksåklagaren och DNI i uppdrag att utveckla dessa skyddsåtgärder, som kommer att begränsa hur länge vi kan hålla personlig information, samtidigt som spridningen av denna information begränsas.

Människor runt om i världen – oavsett nationalitet – borde veta att USA inte spionerar på vanliga människor som inte hotar vår nationella säkerhet och tar hänsyn till deras integritetsproblem.

Detta gäller även utländska ledare. Med tanke på den förståeliga uppmärksamhet som denna fråga har fått, har presidenten klargjort för underrättelsetjänsten att – såvida det inte finns ett övertygande nationellt säkerhetssyfte – kommer vi inte att övervaka kommunikationen från stats- och regeringschefer från våra nära vänner och allierade. Och han har instruerat sitt nationella säkerhetsteam, såväl som underrättelsetjänsten, att arbeta med utländska motsvarigheter för att fördjupa vår samordning och samarbete på sätt som återuppbygger förtroendet framöver.

Medan våra underrättelsetjänster kommer att fortsätta att samla in information om avsikterna hos regeringar – i motsats till vanliga medborgare – runt om i världen, på samma sätt som underrättelsetjänsterna i alla andra länder gör, kommer vi inte att be om ursäkt eftersom våra tjänster kan vara effektivare . Men stats- och regeringschefer som vi har ett nära samarbete med, vars samarbete vi är beroende av, ska känna sig säkra på att vi behandlar dem som verkliga partners. De förändringar som presidenten beordrade gör just det.

Internationellt engagemang

För att stödja vårt arbete har presidenten riktat förändringar i hur vår regering är organiserad. Utrikesdepartementet kommer att utse en högre tjänsteman för att samordna vår diplomati i frågor relaterade till teknik och signalunderrättelser. Administrationen kommer att utse en hög tjänsteman i Vita huset för att implementera de nya integritetsskydden som vi har tillkännagivit idag. Och presidenten har också bett sin rådgivare, John Podesta, att leda en granskning av big data och integritet. Denna grupp kommer att bestå av regeringstjänstemän som – tillsammans med presidentens råd för vetenskap och teknik – kommer att nå ut till integritetsexperter, teknologer och företagsledare och titta på hur de utmaningar som är inneboende i big data konfronteras av både allmänheten och privata sektorer; om vi kan skapa internationella normer för hur vi ska hantera dessa uppgifter; och hur vi kan fortsätta att främja det fria flödet av information på sätt som är förenliga med både integritet och säkerhet.  

Presidenten meddelade också att vi kommer att ägna resurser åt att centralisera och förbättra den process vi använder för att hantera utländska förfrågningar om juridisk hjälp, så kallad MLAT-processen (mutual Legal Assistance Treaty). Enligt MLAT kan utländska partners begära tillgång till information som lagras i USA i enlighet med amerikansk lag. I takt med att koncentrationen av USA-baserade molnlagringsleverantörer har ökat har antalet MLAT-förfrågningar också ökat. För att hantera denna ökning kommer vi att påskynda och centralisera MLAT-behandlingen; vi kommer att implementera ny teknik för att öka effektiviteten och transparensen i processen; och vi kommer att öka vår internationella räckvidd och utbildning för att säkerställa att förfrågningar uppfyller amerikanska lagliga standarder. Vi kommer att sätta de nödvändiga resurserna på plats för att minska vår svarstid med hälften i slutet av 2015, och vi kommer att arbeta offensivt för att svara på lagligt tillräckliga förfrågningar inom några veckor. Denna förändring kommer att säkerställa att våra utländska partners mer effektivt kan använda information som finns i USA för att åtala terrorister och andra brottslingar, samtidigt som de uppfyller de strikta integritetsskydden som införts av amerikansk lag.

Utöver de initiativ som tillkännagavs av presidenten, bekräftade administrationens granskning vårt engagemang för pågående initiativ:

Uppförandekoder för konsumenternas integritet

För två år sedan släppte presidenten en Blueprint for Consumer Privacy in the Digital Age som en "dynamisk modell för hur man erbjuder ett starkt integritetsskydd och möjliggör pågående innovation inom ny informationsteknik". Efter publiceringen av Blueprint har administrationen sammankallat den privata sektorn, integritetsexperter och konsumentförespråkare för att utveckla frivilliga uppförandekoder för att skydda känsliga konsumentdata. Förra sommaren slutförde en grupp med flera intressenter den första koden för hur mobilappar ska få tillgång till privat information. Handelsdepartementet fortsätter denna process med flera intressenter, med målet att lansera utvecklingen av nya uppförandekoder under 2014.

Engagemang för ett öppet internet

Att upprätthålla ett öppet, tillgängligt internet, inklusive möjligheten att överföra data fritt över gränserna, är avgörande för global tillväxt och utveckling. Vi kommer att fördubbla vårt engagemang för att främja det fria flödet av information runt om i världen genom ett inkluderande förhållningssätt till Internetstyrning och policyskapande. Individer på 21-talet är beroende av fri och obegränsad tillgång till dataflöden utan godtycklig statlig reglering. Företag är i allt högre grad beroende av överenskomna system för datadelning som gör att information kan röra sig sömlöst över gränserna till stöd för global affärsverksamhet.  

I synnerhet utvecklingsländer och småföretag runt om i världen har mycket på spel och mycket att förlora på begränsningar som begränsar Internet som en motor för välstånd och uttryck. Krav på att lagra data eller lokalisera hårdvara på en given plats skadar konkurrensen, hämmar innovation och minskar den ekonomiska tillväxten. Och de undergräver internets DNA, som till sin design är ett globalt distribuerat nätverk av nätverk.   Vi kommer att fortsätta att stödja det inkluderande förhållningssättet till Internet med flera intressenter och arbeta för att stärka och göra dess policyskapande, standardiserings- och styrorganisationer mer inkluderande.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend