Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Lord Mayor of London förespråkar ett starkt partnerskap med Taiwan

DELA MED SIG:

publicerade

on

Fiona-WoolfBorgmästaren i London, Fiona Woolf, anlände till Taipei den 14 januari för ett tvådagars besök för att förbättra handelssamarbetet mellan Storbritannien och Taiwan.

Den 15 januari höll hon ett tal för medlemmar av de brittiska och amerikanska handelskamrarna i Taipei, där hon hänvisade till Storbritanniens senaste ansträngningar för att öka exportvolymerna och marknadsföra brittiska varumärken runt om i världen. Woolf uppmanade också Taiwan att lätta på restriktionerna i sin finansiella tjänstesektor med avsikten att göra Taiwan till ett centrum för offshore RMB-denominerade affärer. Taiwan bör använda sina stora RMB-insättningar, medan Storbritannien kan tillhandahålla många finansiella tjänster, sa Woolf.

Överborgmästaren träffade också president Ma Ying-jeou och beskrev honom senare som "animerad i ämnet energi". Woolf erkände Taiwans handikapp eftersom dess regering strävar efter att göra den till en fri ekonomisk ö, men vars energibehov är starkt beroende av import från länder utan formella diplomatiska förbindelser. Ändå kände hon sig mycket optimistisk om Taiwans handelsframtid, eftersom Taiwan erbjuder en väg till Kinas fastland och "kan fungera som ett särskilt attraktivt alternativ till Hong Kong."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend