Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU luftbroar mer humanitära förnödenheter till Centralafrikanska republiken

DELA MED SIG:

publicerade

on

livsmedelsproduktionMitt i den fortsatta krisen i Centralafrikanska republiken transporterar Europeiska unionen återigen akut nödvändig humanitär hjälp in i landet. Idag (23 januari) transporterade ett plan 80 ton hjälpförnödenheter från Nairobi, Kenya till Centralafrikanska republikens huvudstad, Bangui, inklusive nödskydd, filtar och grundläggande hushållsartiklar som tvål och köksredskap.

"De humanitära behoven som skapats av denna kris är enorma - hela befolkningen påverkas", säger Internationellt samarbete, humanitärt bistånd och krissvarskommissionär Kristalina Georgieva. "För bara några dagar sedan samlade vi in ​​löften om nästan en halv miljard dollar för att ge ännu mer hjälp till de långlidande centralafrikaner, av vilka mer än en halv miljon har ryckts ut ur sina hem i Bangui ensam. Vi kommer att fortsätta att göra allt vi kan så länge det tar. "

"När våldet fortsätter och behoven är enorma är säkerhet och humanitär tillgång till de mest utsatta, både i och utanför huvudstaden, en brådskande prioritering."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend