Anslut dig till vårt nätverk!

EU

ReACT Rome: För livskvalitet är det grunderna som räknas mest

DELA MED SIG:

publicerade

on

20140124PHT33703_originalRomarna har alltid vetat hur man kan njuta av livet, i goda och dåliga tider. Det är också anledningen till att Europaparlamentet beslutade att i Rom stå värd för sitt ReACT-evenemang om livskvalitet, ett av fem som hålls runt om i Europa med olika teman inför valet till EU i maj 2014. Konferensen hölls i Cinecittà, de legendariska biografstudiorna den 23 januari. Hälsa, hållbarhet och mat stod på dagens meny för experterna och medborgarna som deltog i evenemanget.

Hållbarhet: "Resurserna är begränsade men behoven växer alltid"

"De största förändringarna i världen har hänt under de senaste 50 åren" men "vi kan inte leva i en värld som låtsas att resurserna är oändliga..." sa geologen och moderatorn för evenemanget Mario Tozzi i början av diskussionen. Klimatexperten professor Riccardo Valentini pekade på en ofrånkomlig verklighet: "40 % av jorden i världen används för jordbruk", men år 2050 kommer 8 av 10 människor att bo i städer: Vem ska bearbeta jorden?

Mat: "Vi är vad vi äter"

Hälsa och hållbarhet går ihop för tv-stjärnan och den berömda kocken Carlo Cracco. ”Av var tionde sak vi köper äter vi bara sju. Vi måste lära oss att köpa vår mat!” Och vi skulle också behöva börja tänka på vad vi äter, börja med matutbildning i skolan. Cracco tycker att folk ska vara väldigt noga med vad de köper. Men det är naturligtvis lättare sagt än gjort och det är där korrekt märkning kommer in: shoppare "har rätt att veta vad de äter: det är därför märkning är en så viktig sak". När allt kommer omkring börjar bra nyttig mat med grunderna – ingredienser.

Hälsa: "Ingen människa är en ö, vi måste ta hand om varandra"

Den engelska poeten John Donne skrev den först; Nick Hornby och Hugh Grant tog upp det på skärmen och tv-journalisten och hälsoexperten Michele Mirabella, en av de tre talarna för ReACT Rome-evenemanget, upprepade det och talade om hälsa i Europa idag: "Ingen människa är en ö, vi måste bry oss om av varandra." "Tobak, förfalskade läkemedel, tillgång till hälsa ... Vi behöver fler europeiska direktiv för att skydda alla europeiska medborgare, och ännu mer än så: vi bör skydda alla människor", tillade han.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend