Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Lansering av European Enterprise Promotion Awards 2014

DELA MED SIG:

publicerade

on

_getimageOn 27 January, the European Commission launched the 2014 edition of the European Enterprise Promotion Awards, a competition to reward the most imaginative and successful initiatives from EU public bodies and public-private partnerships which support entrepreneurship, and small and medium sized enterprises in particular. The national level competition starts now, and in May the country winners will be selected to compete at international level. Participants’ ultimate aim is to win a Grand Jury Prize in Naples in October.

European Commission Vice President Antonio Tajani, commissioner for industry and entrepreneurship, said: “Five years on from the implementation of the EU’s Small Business Act we can see SMEs have come a long way, but we still have work to do. Highlighting these success stories of entrepreneurship promotion helps inspire European public bodies and public private partnerships to be more business-focused and business-friendly.We look forward to seeing what exciting and innovative projects are put forward by 2014 entries to the European Enterprise Promotion Awards.”

Hur man deltar

För mer information om European Enterprise Promotion Awards, besök webbplats, följ utmärkelserna på Twitter i Engelska, franska, spanska, italienska or tyska och besök de officiella utmärkelserna Facebook-sida.

De sex inträdeskategorierna är:

  • Främja entreprenörsanda;
  • investera i kompetens;
  • förbättra företagsmiljön;
  • stödja företagens internationalisering;
  • stödja utvecklingen av gröna marknader och resurseffektivitet, och;
  • ansvarsfullt och inkluderande entreprenörskap.

Tävlingsstadier

Tävlingen har två steg; sökande måste först tävla på nationell nivå och kommer sedan att vara berättigade att tävla på europeisk nivå. Till den nationella tävlingen kommer varje land att välja ut två bidrag som ska nomineras till den europeiska tävlingen i maj 2014.

Annons

En kortlista med nominerade kommer att väljas ut av den europeiska juryn. Alla nominerade från de nationella och europeiska tävlingarna kommer att bjudas in att delta i prisutdelningen, som uppmärksammar vinnarna för deras insatser och ger dem möjlighet att presentera sig själva i en alleuropeisk miljö. Vinnarna kommer att få sina priser under en ceremoni vid 2014 års SME Assembly i Neapel, Italien, den 2-3 oktober.

Bakgrund

Sedan 2006 har European Enterprise Promotion Awards belönat excellens i att främja entreprenörskap och småföretag på nationell, regional och lokal nivå. Mer än 2,500 10 projekt har deltagit sedan utmärkelserna lanserades och tillsammans har de stött skapandet av över 000 XNUMX nya företag. Dess mål är att identifiera och erkänna framgångsrika aktiviteter och initiativ som genomförs för att främja företagande och entreprenörskap, visa upp och dela exempel på bästa entreprenörskapspolicyer och praxis, skapa en större medvetenhet om den roll entreprenörer spelar i det europeiska samhället och uppmuntra och inspirera potentiella entreprenörer.

Se en video med 2013 års vinnare av Grand Jury Prize, Lettiska handelskammaren

Mer information om alla 2013 års vinnare

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend