Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europeiska satellitnavigering Galileo-tjänster att starta i slutet av 2014

DELA MED SIG:

publicerade

on

fig6-1Galileo, EU:s satellitnavigeringsprogram (European GPS) och Copernicus, EU:s jordövervakningsprogram, befinner sig i avgörande faser i år. Med lanseringen av ytterligare sex Galileo-satelliter kommer européer snart att kunna njuta av sitt eget satellitnavigeringssystem. Den första Copernicus-satellituppskjutningen i mars kommer också att möjliggöra avsevärda framsteg när det gäller att förbättra sjösäkerheten, övervakning av klimatförändringar och ge stöd i nöd- och krissituationer.

The progress in both European space programmes – Galileo and Copernicus – was announced by Vice President Antonio Tajani following a meeting with European Space Agency (ESA) Director General Jean Jacques Dordain and the CEOs of five main companies involved: Arianespace, Telespazio, Thales Alenia Space, OHB and Airbus Space and Defence. As a result of the meeting, all five companies and the ESA expressed their strong commitment to the launch of additional satellites for the two space programmes in 2014, as communicated to Vice President Antonio Tajani by the Director General of the European Space Agency. This could allow initial Galileo services to be available, subject to finalising all technical issues, at the end of 2014/beginning of 2015.

European Commission Vice President Antonio Tajani, responsible for industry and entrepreneurship said: “I called this meeting to reinforce the dialogue between the key players in industry, the ESA and European Commission. The success of Galileo and Copernicus programmes depends on the commitment and support of the space industry and the ESA. Galileo will start its first operations in 2014. Copernicus is also entering the operational phase. Space and satellite navigation, created in Europe, are inputs for our strategy to reindustrialise the EU. Most importantly, they will open up new business opportunities that Europe needs”

För mer information

IP/14/78 Eurobarometer om européers attityder till rymdverksamhet

Mer information om Galileo

http://copernicus.eu

Annons

Copernicus om Europa

Galileo och Copernicus – två program som säkerställer europeiskt teknikledarskap

Galileo och Copernicus är kompletterande system som använder satellitteknik. Båda systemen har sitt strategiska värde då vart och ett av dem har sitt eget uppdrag, som inte överlappar varandra. Galileo är i grunden ett "navigation"-system som tillhandahåller permanenta och exakta positionerings- och timingtjänster över hela världen. Copernicus är ett "jordobservationssystem" som ger information om vår miljös tillstånd och förbättrar säkerheten för våra medborgare.

Tidtabell för uppskjutningar av Galileo- och Copernicus-satelliterna

Vicepresident Antonio Tajani bekräftade följande två åtaganden som gjorts av företagets VD:ar och Mr Dordain:

1. The schedule of the Galileo programme is robust according to the Director General of the European Space Agency. The first OHB-built satellites are on track and will be launched from Europe’s space port in French Guiana. Additional satellites will be ready later in the year. This means that initial Galileo services will be available at the end of 2014/beginning of 2015. All five companies and ESA are strongly committed to this planning.

2. Utbyggnaden av Copernicus rymdinfrastruktur kommer att fortsätta som planerat. Uppskjutningen av den första dedikerade Copernicus-satelliten någonsin är planerad till slutet av mars i år, från Franska Guyana. Denna satellit kommer att bidra till sjöfartssäkerhet, övervakning av klimatförändringar och kommer att ge stöd i nöd- och krissituationer. De nästa två satelliterna kommer att vara klara för uppskjutning 2015.

In addition, the budget for both programmes for the next seven years is secured. Almost €12 billion will be invested in space technologies. Vice President Tajani added: “It is my priority to make sure that this budget will multiply the benefits that European citizens will reap from our space programmes.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend