Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Majoriteten av européerna anser rymdsektorn är källa till tillväxt och bidra till vetenskapliga framsteg

DELA MED SIG:

publicerade

on

0 ,, 15719103_303,00Nästan sex av tio européer tycker att rymdaktiviteter bidrar till skapande av arbetstillfällen i EU, att investeringar i mänsklig rymdutforskning kan leda till medicinska framsteg eller att rymdteknik har en roll att spela för att undvika hot som asteroider, kometer och rymdskräp kollisioner. Dessa är bland de viktigaste slutsatserna från en ny Eurobarometerundersökning som presenterades i Bryssel idag (28 januari). Resultaten visar att européer i allt högre grad inser vikten av rymden för EU och i allmänhet är positiva till den nuvarande och framtida rollen för rymdteknik och rymdbaserade tjänster.

Rymdsektorn förväntas av respondenterna hjälpa till med sysselsättning, medicinska framsteg, effektivt jordbruk och hantering av miljö- och klimatrelaterade problem för att bara nämna några sektorer. Européer förutspår också att energisektorn och miljön är de områden där rymdaktiviteter sannolikt kommer att spela en viktig roll om 20 år.

At a conference today on space policy, European Commission Vice-President Antonio Tajani, Commissioner for Industry and Entrepreneurship commented: “I am glad to see that Europeans support our space programmes. Space is a growth sector, important for job creation and innovation. This survey acknowledges that Europeans are aware that space technologies and space-based services are an important part of the daily lives of European citizens”.

Mer information

IP / 14/80 European Satellite Navigation Galileo-tjänster börjar i slutet av 2014

Special Eurobarometer 403: Europeans’ attitudes to Space Activities

Rymdokument

Annons

Smakämnen årlig rymdkonferens of 28 January, now in its sixth edition, will address the topic: ‘What direction for Europe in space between now and 2020?’

Space’s socio-economic importance largely acknowledged by public

Space systems and space-based technologies are a critical part of the daily life of all European citizens. From telecommunications to television, weather forecasting to global financial systems, most of the key services that we all take for granted in the modern world depend on the space industry in order to function properly. Results from today’s Eurobarometer show that the impact of space on society at large is acknowledged by Europeans:

  • Nästan sex av tio européer och en majoritet av respondenterna i alla medlemsländer - utom i Slovakien där respondenterna är uppdelade - tror att rymdaktiviteter bidrar till att skapa jobb i EU.
  • Nästan sex av tio européer tror att investeringar i mänsklig rymdutforskning kan leda till medicinska framsteg.
  • Mer än sju av tio européer tror att rymdaktiviteter kan ha en positiv inverkan på miljöskyddet och effektivare jordbruksaktiviteter (72%), förutsäga väderfaktorer (74%) och förstå klimatförändringarna (73%).
  • Mer än en tredjedel av européerna säger att den framtida kombinationen av observationer från satelliter och obemannade flygfordon kommer att förbättra säkerheten i EU.
  • Mer än sex européer av tio är överens om att rymdteknik har en roll att spela för att undvika hot som asteroider, kometer och rymdskräpskollisioner.
  • Européer som tycker att ytterligare investeringar i utforskning av rymden är viktiga lyfter fram följande skäl: att utveckla och testa ny teknik (63%) och göra oväntade vetenskapliga upptäckter (53%).
  • Nästan tre fjärdedelar av européerna tror att inkludering av ämnen kopplade till rymdaktiviteter i utbildningsmaterial skulle uppmuntra studenter att välja karriärer inom naturvetenskap, teknik, teknik och matematik (73%) och att undervisningsämnen kopplade till rymdaktiviteter i skolan kan hjälpa barn att tänk dig bättre framtidens samhälle (71%).

Undersökningen syftade till att mäta den europeiska allmänhetens attityder till rymdaktiviteter i Europeiska unionen och i Kroatien. Det genomfördes mellan den 25 maj och den 9 juni 2013. Några 27,680 15 européer i åldern 27 år eller äldre intervjuades ansikte mot ansikte i de då XNUMX medlemsländerna plus Kroatien.

Bakgrund

Vikten av rymdaktiviteter för Europeiska unionen framhävs i Europeiska kommissionens meddelande Mot en rymdstrategi för Europeiska unionen som gynnar medborgarna utfärdades 2011 och EU: s rymdindustripolitik: Frigör potentialen för tillväxt i rymdsektorn issued in February 2013. These identify a range of key objectives for EU’s space strategy, including the need to promote technological and scientific progress; to stimulate industrial innovation and competitiveness; to contribute to economic growth and create jobs; and to ensure that European citizens fully benefit from European space applications.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend