Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Relationer mellan EU och Ryssland: Krisen i Ukraina överskuggar toppmötet

DELA MED SIG:

publicerade

on

mindreI en kommentar till toppmötet mellan EU och Ryssland, som inleddes den 28 januari, sa de gröna utrikespolitiska talesmannen Werner Schulz: "Dagens toppmöte är totalt överskuggat av krisen i Ukraina och den ryske presidenten Putins roll i krisen. Vinterspelen i Sotji kommer också pågår i skuggan av den ukrainska krisen. Genom politiska påtryckningar och ekonomisk utpressning spårade Putin ur associeringsavtalet med EU, vilket utlöste massprotesterna på Maidantorget. Han har också tillhandahållit ritningarna för de odemokratiska lagar som antagits för att tysta oppositionen Detta är ingen grund för en konstruktiv relation med EU. Efter fem år av dödläge i förhandlingarna och blockering av Ryssland är det avsedda partnerskapsavtalet med Ryssland en avlägsen utsikt och det är svårt att se några konkreta framsteg fram till toppmötet i juni ."

Den gröna parlamentsledamoten Tarja Cronberg, medlem av samarbetskommittén EU-Ryssland tillade: "Det verkar som att Moskva ser utvecklingen i dess grannskap som ett nollsummespel. Ukrainas integration med Europa ligger dock i Rysslands intresse. EU har starka handelsförbindelser med både Ukraina och Ryssland och har också en visumdialog med de två länderna. Dessa spår utesluter inte varandra och framstegen för båda spåren skulle mångdubbla fördelarna för Ryssland."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend