Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europeiska Jewish Press nyhetssajten attackeras av turkiska hackare

DELA MED SIG:

publicerade

on

europeisk-judisk-pressNyhetswebbplatsen för Europeiska judiska pressen, den enda judiska nyhetsbyrån i Europa, hackades den 29 januari, förmodligen av turkiska hackare.

Besökare på nyhetsbyråns hemsida möttes av en svamp färgad med den turkiska flaggan på hemsidan, med orientalisk musik i bakgrunden. EJP hade publicerat en berättelse om den amerikanska skådespelerskan Scarlet Johanssons försvar av det israeliska företaget SodaStream när hackningen ägde rum.

Budskapet på turkiskt språk som dök upp uppmanade "hämnd för Turkistan, Palestina, Syrien och Egypten". Det stod också: "Försök inte testa turkarnas makt!"

Ansvaret för hackningen togs på hemsidan av den så kallade Atomaker & Hasturk-gruppen.

Europeiska judiska pressen Chefredaktör Yossi Lempkowicz sa: "Detta är inte första gången en judisk webbplats har attackerats av hackare på internet. Detta är helt klart ett försök att tysta en judisk informationssida."

Vid 20-tiden den 29 januari visade sajten fortfarande hackarnas meddelande.

Det tekniska teamet på informationsnyhetswebbplatsen arbetade för att återta kontrollen över webbplatsen. "Vi arbetar för att återställa vår sida så snabbt som möjligt. Vi kommer outtröttligt att fortsätta vårt uppdrag att sprida information till våra läsare över hela världen trots denna attack och försök att tysta och bojkotta oss", tillade Lempkowicz.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend