Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europaparlamentets plenarsession: 3–6 februari 2014 (Strasbourg)

DELA MED SIG:

publicerade

on

20120119_general_view_hemicycle_031Nyhetsbrev
Slutlig agenda

Highlights zählen:,en

Kritiska banker: Parlamentet kommer att uppmanas att stödja ett ambitiöst tillvägagångssätt
Mot bakgrund av de svåra förhandlingar som pågår med medlemsländerna om den gemensamma mekanismen för att avveckla krisdrabbade banker, kommer hela parlamentet att uppmanas om dess formella godkännande av dess förhandlares ståndpunkt, som antogs av utskottet för ekonomiska och monetära frågor i december. En debatt kommer att hållas på tisdag och omröstning på torsdag.

Ledamöterna ska rösta för att underlätta flygresor för passagerare
Ledamöterna kommer att finjustera ett lagförslag som ska göra det lättare för flygpassagerare att få ersättning för långa förseningar och skadat eller förlorat bagage i en omröstning den 5 februari. De reviderade reglerna skulle också reglera informations- och assistansuppgifter, omdirigering och ersättning.

Finansiella marknadsbedrägerier: Förövare kan riskera minst fyra års fängelse
Domare som utdömer sina länders maximala straff för allvarliga brott som insiderhandel skulle behöva bestämma minst fyra års fängelse enligt utkast till regler för att gå till omröstning på tisdag. Dessa regler, som redan informellt kommit överens med medlemsstaternas förhandlare, syftar till att återställa förtroendet för EU:s finansmarknader och förbättra investerarskyddet.

Relationerna mellan EU och Ryssland i rampljuset inför OS i Sotji
Ledamöterna kommer att debattera förra tisdagens toppmöte mellan EU och Ryssland på onsdag med rådet och kommissionen. Toppmötet, som hölls i Bryssel, och som samlade presidenterna Herman Van Rompuy, José Manuel Barroso och Vladimir Putin, tog upp viktiga säkerhets- och utrikesutmaningar, inför OS i Sotji, inklusive spänningar i EU:s och Rysslands delade grannskap, Syrien, Iran och handelsrelaterade frågor.

Syrien och Egypten: Ledamöterna uppmanar EU att göra mer
Den fortsatta situationen för civila i Syrien, trots inledningen av fredssamtalen i Genève II; och det kommande presidentvalet i Egypten och rättegången mot den avsatte egyptiske presidenten Morsi kommer att stå i rampljuset under onsdagens utrikesdebatt. Ledamöterna förväntas uppmana EU att intensifiera sitt engagemang.

Annons

Rösta om licensiering av EU-omfattande musiktjänster online
Onlinetjänsteleverantörer som vill erbjuda nya gränsöverskridande eller EU-omfattande musiktjänster online skulle ha lättare att få licenser enligt ett lagförslag som ska röstas om på tisdag. Lagen, som redan informellt kommit överens med rådet, bör också säkerställa att konstnärers rättigheter skyddas bättre och att deras royalties betalas ut omgående.

Högtidligt sammanträde med Italiens president Giorgio Napolitano
Giorgio Napolitano, Republiken Italiens president och tidigare ordförande för Europaparlamentets utskott för konstitutionella frågor, kommer att hålla ett formellt tal till ledamöterna den 4 februari kl. Han besökte senast Europaparlamentet i februari 2007. Italien kommer att inneha EU:s roterande ordförandeskap från juli.

Bättre sociala rättigheter och arbetsvillkor för säsongsarbetare i EU
Säsongsarbetare utanför EU kommer att dra nytta av bättre arbets- och levnadsvillkor, inklusive ordentligt boende, enligt ett lagförslag som ska röstas om av hela parlamentet på onsdag. De nya reglerna, som redan godkänts av Europaparlamentets och rådets förhandlare, syftar både till att stoppa exploatering och att förhindra att tillfälliga vistelser blir permanenta. Europeiska kommissionen uppskattar att mer än 100,000 XNUMX säsongsarbetare från tredje land kommer till EU varje år.

Skärpning av EU:s handelsförsvarsverktyg
Planer på att skärpa EU:s handelsförsvarsverktyg mot dumpad eller subventionerad import kommer att gå till omröstning på onsdag. De kommer att göra det enklare för små EU-företag att bygga upp ett ärende som stoppar illojal konkurrens från tredjeländer och minska tiderna för antidumpningsundersökningar så att EU kan reagera snabbare.

Ledamöterna vill ha bindande klimatmål om 40 % CO2-minskningar och 30 % förnybara energikällor till 2030
Ledamöterna kräver en icke-bindande resolution, som lagts fram gemensamt av miljö- och energiutskotten och som ska röstas om på onsdag, för en minskning av koldioxidutsläppen med 40 %, ett mål på 2 % för förnybar energi och ett mål på 30 % för energieffektivitet till 40 Dessa mål borde vara bindande, kommer de att säga, till skillnad från de lägre mål som Europeiska kommissionen föreslog den 2030 januari.

Förslag för att underlätta formaliteterna för personer som flyttar till ett annat EU-land
MEPS röstade på tisdagen om förslag utformade för att spara tid och pengar för människor som flyttar till ett annat EU-land. De nya reglerna skulle förenkla förfarandena för att bevisa äktheten av vissa offentliga rättshandlingar, såsom födelse- eller vigselbevis. Flerspråkiga standardformulär skulle också erbjudas som ett alternativ till nationella formulär för att minska översättningskostnaderna.

Andra teman är
· Stålindustrin: Europaparlamentariker uppmanar till åtgärder mot kris
· Parlamentet ska trycka på för framsteg när det gäller skatt på finansiella transaktioner
· Onlineshopping: MEPS kräver mer pålitlig paketleverans inom EU
· Hbti-personers grundläggande rättigheter i EU
· FYRoM, Montegnegro och Bosnien & Hercegovina: MEP bedömer framstegen under 2013
· Syriska flyktingar i Bulgarien
· Ledamöterna debatterar flyktingars dödsfall under påstådda "push backs" utanför den grekiska kusten
· Ledamöterna säger att regler om märkning av kötts ursprungsland kan förvirra konsumenterna
· Rösta om Klaus-Heiner Lehnes nominering av Europeiska revisionsrätten
· EU hjälper till att kickstarta Grönlands diamantindustri

Se plenum live via EP Live och EuroparlTV

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend