Anslut dig till vårt nätverk!

konst

Licence to thrill: ledamöterna att rösta om enklare licensregler för musik på nätet leverantörer

DELA MED SIG:

publicerade

on

20140131PHT34420_originalMer än 500 licensierade digitala musiktjänster fungerar över hela världen, men bara en av dem är tillgänglig i alla medlemsländer. Mångfalden av licenser och upphovsrättsorganisationer gör det svårt för tjänsteleverantörer att erbjuda sina tjänster i hela Europa. Ett nytt förslag avser att övervinna detta genom att fastställa licensregler som kommer att gälla i hela EU. Ledamöterna kommer att debattera och rösta om planerna tisdagen den 4 februari.

Förslaget som ledamöterna kommer att rösta om är en överenskommelse med rådet om att ge onlinemusikleverantörer licenser som gäller i hela EU. Lagbetänkandet skrevs av Marielle Gallo, en fransk ledamot av EPP-gruppen.
Den digitala musikmarknaden i Europa expanderar snabbt. Nystartade företag som Deezer, Juke, Spotify konkurrerar med etablerade teknikjättar som Apple och Amazon. Bara under 2012 såldes mer än 391 miljoner låtar, enligt en rapport från International Federation of the Phonographic Industry.

Men att sälja musik är onödigt kostsamt i Europa på grund av fragmenteringen av musikrättigheter. Komplexa licenssystem avskräcker också nystartade företag från att ta sig in på den digitala musikmarknaden.
För att se omröstningen och debatten live, klicka här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend