Anslut dig till vårt nätverk!

Djurskydd

Yttrande: Massaker av hundar i Sotji fläckar snö vinter-OS med blod

DELA MED SIG:

publicerade

on

o-SOCHI-DOG-570Av MEP Struan Stevenson

Vladimir Putins hyckleri är hisnande! Den ryske ledaren poserade med en persisk leopardunge för att offentliggöra öppnandet av vinter-OS i Sotji, och porträtterade sig själv som en gosig djurvän, medan hans hantlangare i den olympiska staden inledde den brutala massakern på tusentals herrelösa hundar.

Sotjis borgmästare hade tidigare lovat att fånga, sterilisera och ta hand om de herrelösa djuren och betydande summor pengar hade tydligen avsatts för förvärv av mark där ett hundhem kunde byggas. Pengarna försvann på något sätt och istället annonserade borgmästaren efter ett företag som var beredda att skjuta eller förgifta djuren. Inget företag från Sotji svarade på anbudsinfordran, vilket tvingade borgmästaren att ta in ett företag som enligt uppgift heter BASIA från staden Rostov. Team från det företaget har varit engagerade i att skjuta tusentals hundar med förgiftade pilar, vilket har orsakat upprördhet från djurälskare i hela Ryssland och över hela världen.

Putin har spenderat mer än 50 miljarder dollar i Sotji, vilket gör detta till det i särklass dyraste vinter-OS någonsin. Det är en tragedi att en del av dessa pengar inte kunde ha använts för sterilisering och återinhysning av Sotjis herrelösa hundpopulation. Dödandet av dessa djur fläckar Sochis snö med blod innan spelen börjar. Att posera med en leopardunge kommer inte att distrahera världen från Putins skuld i denna massaker av hjälplösa djur. Om Kreml verkligen försöker knyta närmare band med Europa, bör de komma ihåg vikten av vår djurskyddspolitik som är inskriven i Lissabonfördraget.

Struan Stevenson ledde en nioårig kampanj för att förbjuda import, export och handel med katt- och hundskinn i Europa, med EU-omfattande lagstiftning som infördes i januari 2010.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend