Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

MEP uppmanar brittiska småföretag att tala om fördelarna med EU-medlemskap

DELA MED SIG:

publicerade

on

THUMB_94103WLabour vice ordförande i utskottet för ekonomi och valutafrågor i Europaparlamentet Arlene McCarthy (bildd) har uppmanat småföretagen att ta en starkare ställning till fördelarna med EU-medlemskap.

McCarthy sa: "I och med att Federation of Small Business lanserar sitt europeiska valmanifest i Europaparlamentet i kväll (12 februari) är det dags för småföretag att ta en stark hållning om medlemskap i EU."

"Av de 100,000 94,000 brittiska företag som exporterar varor och tjänster till andra EU-länder är 99 500 små och medelstora företag. XNUMX % av företagen i EU är små och medelstora företag och, precis som brittiska småföretag, är de livsnerven i vår ekonomi. Tillgång till EU:s inre marknad och XNUMX miljoner konsumenter kan ge ett enormt uppsving för småföretagens handel."

Enligt McCarthy har EU-lagar, såsom Small Business Act, minskat den administrativa bördan av att driva ett företag för små och medelstora företag och mikroföretag och minskat den tid det tar att starta ett företag i EU.

Arlene tillade: "Det finns många exempel på europeiska lagar som hjälper småföretag att maximera fördelarna med den inre marknaden och handel med konsumenter i andra medlemsländer - från förenklade EU-tullförfaranden till snabbare, billigare tvistlösning och när ett litet företag är skyldig pengar har vi vidtagit åtgärder mot sena betalningar genom att kräva att fakturor ska betalas inom 60 dagar om inte annat uttryckligen överenskommits.

"I januari 2013 avslöjades det att 36.5 miljarder pund är skyldiga brittiska småföretag - det är cirka 30,000 XNUMX pund vardera. Det finns ett tydligt behov av ett enklare och mer tillgängligt sätt att återvinna gränsöverskridande skulder, så varför har den brittiska regeringen valt att inte gå med på ny lagstiftning som skapar en europeisk kontoförordning (EAPO) som skulle hjälpa till med avslöjande och frysning av gäldenärers tillgångar?

"För att göra saken värre, protesterar en majoritet av medlemsländerna mot att brittiska företag kan använda EAPO-instrumentet som kommer att påskynda och minska kostnaderna för indrivning av skulder. EU inser att indrivning av skulder är en grundläggande fråga för småföretag – det kan vara skillnaden mellan att gå under och att hålla sig flytande. Att Storbritannien löser sig från EU är dåligt för småföretag."

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend