Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europaparlamentets sysselsättningskommitté antar ändringsförslaget "Stöd för att förhindra hemlöshet" för att rapportera om Trojka

DELA MED SIG:

publicerade

on

hemlösa julEuropaparlamentets sysselsättningsutskott har antagit ett ändringsförslag till parlamentets betänkande om trojkans roll som kräver brådskande åtgärder för att förhindra ökningen av hemlöshet i programländerna och att Europeiska kommissionen ska stödja detta genom politisk analys och främjande av god praxis.

Ändring 24d, som antogs i går (13 februari): "Efterlyser brådskande åtgärder för att förhindra ökningen av hemlöshet i programländerna och uppmanar Europeiska kommissionen att stödja detta genom politisk analys och främjande av god praxis." Detta bekräftar att Europaparlamentet är bekymrat över ökande nivåer av hemlöshet i programländerna orsakade av de förödande sociala konsekvenserna av krisen och trojkans politik. Till exempel, som nämndes i EU:s kvartalsöversikt över sysselsättning och social situation i juni 2012, ökade hemlösheten med 25 % mellan 2009 och 2011 i Grekland.

Parlamentet vill därför att EU snarast tar itu med de sociala konsekvenserna av trojkapolitiken, inklusive ökad hemlöshet. FEANTSA välkomnar detta erkännande av behovet av åtgärder från parlamentet.

Parlamentet uppmanar också Europeiska kommissionen att stödja trojkaprogramländerna i deras ansträngningar att ta itu med hemlöshet genom politisk analys och främjande av god praxis. Detta i linje med tidigare parlamentets begäran om att kommissionen ska genomföra mer politiskt stöd och samordningsaktiviteter om hemlöshet.

I detta sammanhang föreslår FEANTSA riktad användning av de europeiska struktur- och investeringsfonderna för att ta itu med hemlöshet, analys och övervakning av trender som rör hemlöshetens karaktär och omfattning i trojkaprogramländerna och möten mellan kommissionen och tjänstemän eller ministrar med ansvar för hemlöshetspolitik från dessa länder för att diskutera vilken hjälp eller stöd som kan ges.

FEANTSA-medlemmar är tillgängliga för att bidra till att bygga bättre förståelse för den nuvarande situationen och behoven av åtgärder för att hantera ökad hemlöshet i programländerna.

Betänkandet kommer nu att gå till omröstning i plenum, som kommer att äga rum i mitten av mars.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend