Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU och Frankrike att underteckna skatteavtal för St Barthélemy

DELA MED SIG:

publicerade

on

Gustavia_Hamnen,_Saint-BarthélemyEtt avtal om fortsatt tillämpning av central EU-skattelagstiftning i St Barthélemy kommer att undertecknas av EU och Frankrike den 17 februari. Avtalet kommer att undertecknas av Greklands finansminister Yiannis Stournaras (EU:s ordförandeskap) och skattekommissionären Algirdas Šemeta på EU:s vägnar, och av Frankrikes finansminister Pierre Moscovici.

Syftet är att se till att EU:s spardirektiv och direktivet om administrativt samarbete fortsätter att tillämpas i St Barthélemy, efter dess ändring i status från fransk yttersta region till utomeuropeisk kollektivitet.

These two Directives are central to the European agenda for greater tax transparency and information exchange. Importantly, today’s agreement also states that any amendments to this EU tax legislation will also be applied in St Barthélemy. This is significant, given that both Directives are currently being reviewed, in order to ensure the widest possible scope of automatic exchange of information. The signature ceremony will take place on 17 February at 17h45 in the Justus Lipsius building in Brussels.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend