Anslut dig till vårt nätverk!

EU

"Sport håller inte bara dig, utan även branschen i form"

DELA MED SIG:

publicerade

on

_getimageSport är inte bara en fritidsaktivitet och bra för din personliga hälsa, utan det har en stor industriell påverkan. Med sitt bidrag på 294 miljarder euro till EU:s bruttoförädlingsvärde och 4.5 miljoner anställda anses sektorn vara en viktig drivkraft för tillväxt.

Sportbranschen, i sin breda definition, är en verklig industri, som kan ses som en tillväxtmotor för den bredare ekonomin eftersom den genererar mervärde och jobb inom en rad olika sektorer, inom tillverkning såväl som inom tjänster, vilket stimulerar utveckling och innovation.
För att underbygga den idrottsrelaterade ekonomins roll som en ekonomisk drivkraft för att hjälpa den europeiska industrin att återhämta sig, ledde industri- och entreprenörskapskommissionär Antonio Tajani och Androulla Vassiliou, kommissionsledamot med ansvar för idrott, ett möte med intressenter om idrottsindustrins ekonomiska betydelse den 21 januari 2014. Mötet representerade en plattform som samlade representanter för alla idrottsrelaterade ekonomiska sektorer, kluster, akademi och idrottsföreningar. Förutom dess enorma industriella påverkan drar turismvinster nytta av idrotten, i genomsnitt görs 12 till 15 miljoner internationella resor över hela världen varje år med huvudsyftet att titta på sportevenemang. Sportbranschen kännetecknas också av ständiga och snabba innovationsvågor, ofta i täta vågor av innovation. Som ett resultat sprids nya innovativa produkter successivt på olika marknader och används för olika ändamål. Klicka här för mer information.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend