Anslut dig till vårt nätverk!

EU

ReAct Madrid: Hur man går ur den ekonomiska krisen

DELA MED SIG:

publicerade

on

20140219PHT36401_originalKrisen och hur man tar sig ur den kommer att bli föremål för ReAct Madrid, en interaktiv konferens som Europaparlamentet anordnar i Spanien torsdagen den 20 februari kl. 20-22 CET. Följ debatterna om hur man kan vända skadorna som orsakats av lågkonjunkturen och säkerställa framtida ekonomisk tillväxt och sysselsättning bor här. Du kan också gå med i konversationen på sociala medier med hashtaggen #ReACTMadrid.

Under de senaste åren har Europa drabbats av lågkonjunktur, bankkonkurser och ökande arbetslöshet, vilket har påverkat människors liv avsevärt. EU hjälper Spanien och andra länder att återuppta ekonomisk tillväxt. Konferensen i Madrid syftar till att identifiera sätt för ekonomin att återgå till verksamheten.
Pablo Zalba Bidegain, en spansk medlem av EPP-gruppen och vice ordförande i den ekonomiska kommittén, kommer att öppna konferensen. Talare och ämnen inkluderar:

  • José García Montalvo, professor i ekonomi vid Pompeu Fabra University (bankförbund);
  • Reyes Calderón, professor i ekonomi vid Navarra University (söker efter en hållbar ekonomisk modell), och;
  • Javier Díaz-Giménez, IESE Business School (den långa vägen mot en finanspolitisk union)

Samtidigt kommer Vicente Vallés, en TV-nyhetsredaktör och programledare på Antena 3, att fungera som moderator.

ReAct Madrid är det sista evenemanget i en serie av fem interaktiva konferenser som hålls inför EU-valet i maj om ämnen som är viktiga för EU. Var och en har ägt rum i en annan europeisk stad och samlat opinionsbildare och vanliga människor och bjudit in dem att dela med sig av sina kunskaper, idéer och erfarenheter i frågorna. Tidigare evenemang ägnades åt jobb och sysselsättning (15 oktober i Paris), EU i världen (14 november i Warszawa), ekonomi (5 december i Frankfurt) och livskvalitet (23 januari i Rom).

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend