Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

EESK: s ordförande Henri Malosse uttalande: "En fördömande av den ukrainska regeringens politik mot demokrati och dess folk"

DELA MED SIG:

publicerade

on

central-kiev"Efter de senaste händelserna som ägde rum i Kiev för några timmar sedan och som ledde till att många civila dödade, är det dags att sluta gömma sig för sanningen och fördöma dessa kränkningar av mänskliga rättigheter och demokrati.   

"För några veckor sedan antog Europeiska ekonomiska och sociala kommittén, som jag för närvarande är ordförande för, en resolution för att öppna dialogen för en väg ut ur denna kris men samtidigt be om sanktioner mot de ansvariga för dessa grundläggande rättighetsbrott som begicks under de första månaderna mot de civila som samlades vid Maidan Square.

"Just nu, mot bakgrund av de senaste händelserna, måste Europeiska unionen införa omedelbara sanktioner. Och jag ber ledarna för de andra europeiska institutionerna att offentligt förklara att de ogillar användningen av Viktor Ianoukovitchs oacceptabla metoder. Om Europeiska unionen agerar inte, den kommer att bli skyldig till brotten som begåtts några kilometer från dess gränser. "

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend