Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Kommissionsledamot Šemeta välkomnar G20-finansministrarnas överenskommelse om en global standard för skattetransparens

DELA MED SIG:

publicerade

on

Algirdas Šemeta skattebedrägeriSkattekommissionär Algirdas Šemeta har välkomnat G20-finansministrarnas överenskommelse idag (23 februari) om en ny global standard som kommer att stärka kampen mot skatteflykt och förbättra skattetransparensen över hela världen. Vid sitt möte i Sydney gav G20 grönt ljus till den globala standarden för automatiskt informationsutbyte. De ska komma överens om genomförandeplaner vid nästa möte i september. Den nya standarden har utvecklats av Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD), med starkt stöd och input från EU.

Kommissionär Šemeta sa: "Idag är ytterligare ett lyft för transparens och rättvisa i global beskattning. EU känner till värdet av automatiskt informationsutbyte för att bekämpa skatteflykt och har varit dess internationella flaggbärare i åratal. Som sådan har vi tagit fram betydande, praktiska input till bordet för att utveckla denna nya globala standard. Vårt fokus har legat på en standard som kan implementeras smidigt och effektivt, med minimala störningar för våra verksamheter. Jag är mycket glad att detta återspeglas i vad som antogs idag.

"Jag tackar och berömmer starkt OECD för det utmärkta arbete de har gjort. Nu måste EU fortsätta att föregå med gott exempel i skattemässigt gott styre. Vi avser att implementera den nya standarden tillsammans med de länder som har åtagit sig att tidigt anta den. Och vi kommer att uppmuntra våra grannar och internationella partners, inklusive stora finansiella centra, att göra detsamma."

För en översikt över EU:s åtgärder för att bekämpa skatteflykt, se MEMO / 13 / 1096.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend