Anslut dig till vårt nätverk!

Bredband

Vad 5G kan göra för dig

DELA MED SIG:

publicerade

on

10000000000007080000036070F55918By 2020 there will be more than 30 times as much mobile internet traffic as there was in 2010. But this will not be the same type of traffic as now – internet usage will not only have grown thanks to the number of smartphones and tablets in use, but also because of the massive growth in machines and sensors using the internet to communicate, and which require more efficient and ubiquitous technology to carry the data traffic.

5G är en ny nätverksteknik och infrastruktur som kommer att tillföra den kapacitet som behövs för att klara av denna ökade tillväxt i användningen av kommunikationsteknik – särskilt trådlös – av människor och av maskiner.

5G won’t just be faster, it will bring new functionalities and applications with high social and economic value.

Här är några exempel:

e-hälsa: Telesurgery gjorde internationella nyheter 2001 när det första transatlantiska kirurgiska ingreppet ägde rum mellan New York City och Strasbourg. Detta fjärrkirurgiexperiment krävde extremt dyra hyrda linjer med hög kapacitet. Kommandon som utlöstes i USA kontrollerade operationsenheter i Frankrike, med en liten fördröjning. 5G kommer att göra detta scenario mycket enklare och även mobilt. 5G-specifikationer kommer att göra kommando-svarstiden nära noll och ge utövaren stor driftskomfort och noggrannhet. Inom en snar framtid kan en patient som behöver en akut eller specifik operation opereras av en läkare på distans.

Anslutna hem: Our future homes will be full of connected devices, not only providing information on their environment, but also communicating with each other. A smart thermostat may ‘talk’ to a smoke detector, so that the combined information can provide more reliable information in the event of a fire at home. In case no one is present, this information can be remotely communicated to mobile devices and bring the fire brigade to the rescue. Homes are expected to become massive sources of information and data will be transferred to mobile devices for remote monitoring, control and eventual decision. The operations rapidly exhaust spectrum and capacity resources of existing networks. 5G can support such connected home scenarios, whilst bringing down the service costs.

 

Säker transport: Vehicles become more secure thanks to ICT integration. They will soon be able to communicate with the outside world. Imagine you are driving on a motorway on a rainy day and behind a truck. Your visibility is extremely limited. If the truck in front of you has a camera, your car could hook into the truck driver’s view of the road ahead and give you added information, greatly improving your driving comfort and security. This performance requires instantaneous transmission of images between the truck and your car, which is not possible with our current networks.

Annons

Smarta nät: Allmännyttiga infrastrukturer förlitar sig alltmer på trådlös kommunikation för att stödja sin verksamhet. De är ofta belägna på landsbygden eller avlägsna områden, och därmed trådlös anslutning för att säkerställa låg kostnadsövervakning. Kapaciteten är avgörande för att stödja applikationer som videoövervakning och bredbandsmobildata. Och latensen – tidsintervallet mellan stimulering och respons – bör vara mycket låg för att reagera snabbt vid problem. Återigen kan 5G ge lösningar där befintliga system inte kan.

Underhållning: Med 5G kommer du att kunna använda fantastiska nya appar, även på trånga platser. Föreställ dig att du tittar på en fotbollsmatch på en stadion med 50,000 5 människor omkring dig. Om 200G-anslutning är installerad kan du spela och spela om intressanta faser av spelet från olika betraktningsvinklar och med hög upplösning på din mobiltelefon eller surfplatta. Detta är möjligt tack vare användningen av högre frekvensband som för närvarande inte utnyttjas för bredbandskommunikation. Den som försökte ansluta till Internet i ett konferensrum med mer än 5 personer har upplevt förlust av anslutning på grund av instabiliteten i WiFi-accessnätverk. Tack vare XNUMXG kommer sådana problem snart att tillhöra det förflutna.

EU leder vägen till 5G

Den europeiska telekomindustrin – som representerar mer än 1.7 miljoner direkta och indirekta jobb i Europa – har historiskt sett varit i framkant av den globala konkurrensen sedan GSM-teknikens tidiga dagar. Europeiska kommissionen är villig att säkra detta ledarskap och har gett 5G-utveckling en strategisk betydelse.

För ett år sedan investerades 50 miljoner euro i forskningsprojekt som t.ex METIS, 5 GNOW, jag går med, TROPISK, Mobilt molnnätverk, COMBO, MOTO och FYLASER (IP / 13 / 159). De arbetar för närvarande med arkitekturen och funktionalitetsbehoven för 5G. Ett viktigt steg togs i december förra året när kommissionen lanserade ett offentligt-privat partnerskap om 5G (IP / 13 / 1261 - Faktablad). EU:s investeringar uppgår till 700 miljoner euro medan det privata bidraget förväntas uppgå till minst 3.5 miljarder euro till 2020. Detta djärva initiativ kompletterar det senaste regelverket för den inre marknaden för telekommunikation (TSM) som syftar till att främja morgondagens telekommarknad och -industri i EU.

Mer information

SPEECH / 14 / 155 – Vicepresident Neelie Kroes tal om 5G för den uppkopplade kontinenten vid Mobile World Congress i Barcelona
En digital agenda för Europa
5G för den uppkopplade kontinenten
Hashtag: #5G, #ansluten kontinent
Neelie Kroes hemsida
Följ Neelie Kroes på Twitter

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend