Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Plenum öppning: tyst minut för Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

20140224PHT36859_originalEuropaparlamentets ordförande Martin Schulz (bilden, mitten) kallade en tyst minut för offer för våldsamt förtryck i Ukraina. Han uppmanade också de indiska myndigheterna att påskynda alla rättsliga förfaranden mot två italienska marinsoldater anklagade för att ha dödat två indiska fiskare utanför Keralas kust i februari 2012.

Tystnadsminuten markerade parlamentets respekt för det ukrainska folkets engagemang för demokrati och rättvisa, och minnet av dem som dog för denna sak, sade Schulz.
De viktigaste utmaningarna för Ukraina nu är att åstadkomma nationell försoning och politisk stabilitet, inte minst genom att välja en regering som återspeglar alla befogenheter i landet, tillade han och välkomnade frigivningen av den ukrainska oppositionsledaren Julia Tymosjenko i lördags och noterade att presidentvalet är planerade till 25 maj.

Italienska marinsoldater hålls i IndienSchulz noterade att två år hade gått sedan två italienska marinsoldater greps och anklagades för att ha dödat två indiska fiskare utanför Keralas kust. Utan att kommentera innehållet i anklagelsen uppmanade han det indiska rättsväsendet att påskynda eventuella rättsliga förfaranden mot dem.

Han noterade också Italiens önskan att Indien skulle följa FN:s havsrättskonvention och betonade att förbindelserna mellan EU och Indien måste baseras på ömsesidig respekt, diplomati och dialog.
Agendaändringar

En begäran om att skjuta upp omröstningen om tobaksdirektivet kommer att gå till omröstning på onsdag, strax innan omröstningen om själva direktivet är planerad att äga rum.

Debatten om Venezuela kommer att avslutas med en resolution som ska röstas om på torsdag (27 februari).

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend