Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EDF, Ålder plattformen för Europa och ANEC uppmanar rådet att stödja parlamentet om webbåtkomst

DELA MED SIG:

publicerade

on

internet_access_globe_keyboard_illoIdag (26 februari) har parlamentsledamöterna visat sitt starka engagemang för ett mer inkluderande internet för alla. Parlamentets betänkande om förslaget till direktiv om tillgängligheten till offentliga organs webbplatser har infört mycket värdefulla ändringar i kommissionens förslag.

Dessa kommer att gynna majoriteten av medborgarna i hela EU och kommer att stärka den webbutvecklande europeiska marknaden, vilket ger ett perfekt exempel på hur en lagstiftning kan bidra till en inkluderande tillväxt på det digitala området. Tyvärr släpar rådet efter och har ännu inte inlett förhandlingarna om denna viktiga lagstiftning.

EDF, Age Platform Europe och ANEC uppmanar alla medlemsstater, och särskilt det grekiska ordförandeskapet, att prioritera detta ärende och stödja parlamentets ståndpunkt.

Färre än en tredjedel av de offentliga webbplatserna är tillgängliga i Europa. 80 miljoner européer med funktionshinder, 150 miljoner över 50 år och många medborgare utan hög IKT-kompetens skulle dra nytta av denna lagstiftning. Dessa miljoner medborgare har väntat tillräckligt länge.

Mer information på EDF:s webbplats.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend