Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Greens välkomna järnvägssäkerhetslagstiftning stärks

DELA MED SIG:

publicerade

on

23crash2_600Europaparlamentet röstade idag (26 februari) om en rad lagstiftningsförslag om den europeiska järnvägssektorn (det "fjärde järnvägspaketet"). De gröna välkomnade resultatet av de tekniska dokumenten, särskilt förslag om järnvägssäkerhet och EU-omfattande tillståndsförfaranden för järnvägsfordon.

Efter omröstningarna sa den gröna transporttalesmannen och Europaparlamentets föredragande/föredragande för järnvägssäkerhetslagstiftningen Michael Cramer: "Den lagstiftning som röstades fram i dag skulle sätta stopp för den myriad av nationella system, införa en gemensam strategi för järnvägssäkerhet och stärka säkerheten för våra järnvägar.

"Ledamöterna stödde förslag om att göra European Railway Agency (ERA) till en enda kontaktpunkt för att certifiera säkerheten för järnvägsoperatörer. Den kommer att samordna de nationella säkerhetsmyndigheternas arbete och säkerställa snabba och enhetliga förfaranden. Detta kommer att avsluta den nuvarande situationen, med mer än 11,000 ​​XNUMX nationella regler, vilket ökar kostnader och administrativa bördor och undergräver stegen mot mer miljövänliga järnvägstransporter.

"Med tåg som reser över Europa överskrider järnvägssäkerheten tydligt gränserna. Ledamöterna har idag röstat för att erkänna detta genom att ge ett brett stöd för ett europeiskt säkerhetscertifikat. EU:s regeringar har dragit sig undan förhandlingar med parlamentet för att slutföra reglerna, men vi hoppas att de snabbt kommer att övergå till detta sunt förnuft när det gäller ärendena om järnvägssäkerhet."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend