Anslut dig till vårt nätverk!

konst

Konstnärer, forskare och intellektuella avslöjar slutdeklarationen om "New Narrative for Europe"

DELA MED SIG:

publicerade

on

berättelse 3Konstnärer, vetenskapsmän och intellektuella över hela Europa har arbetat hårt under de senaste månaderna för att diskutera En ny berättelse för Europa, som mobiliserar kultursektorn och medborgarna för Europa genom att identifiera skälen till varför Europa är viktigt i dag och varför det är viktigt att stå upp mot nationalism och populism och för vår gemensamma europeiska framtid.

Den 1 mars avslöjas slutdeklarationen om "Nya berättelsen för Europa" i närvaro av kommissionens ordförande José Manuel Barroso och Tysklands förbundskansler Angela Merkel under projektets tredje och sista generalförsamling i Akademie der Künste i Berlin. Deklarationen har koordinerats av en kulturkommitté bestående av framstående representanter från den kulturella och konstnärliga världen som styr projektet. Evenemanget arrangeras av Europeiska kommissionen.

Bakgrund

The New Narrative for Europe är ett projekt som föreslås av Europaparlamentet och genomförs av Europeiska kommissionen efter den Ring utfärdade av kommissionens ordförande Barroso i hans 2012 State of the Union-tal till konstnärer, författare, tänkare, vetenskapsmän och kulturutövare som är engagerade i Europas framtid och det europeiska projektet.

President Barroso anges under lanseringsevenemanget i april 2013: "Vi måste fortsätta att berätta historien om Europa. Som en bok kan den inte bara stanna på de första sidorna, även om de första sidorna var extremt vackra. Vi måste fortsätta vår berättelse, fortsätta att skriv boken om nuet och framtiden. Det är därför vi behöver en ny berättelse för Europa."

Efter lanseringen i Bryssel den 23 april 2013 och två generalförsamlingar som hölls i Warszawa (11 juli 2013) och Milano (8-9 december 2013), kommer den 3:e och sista generalförsamlingen som äger rum i Berlin att markera slutförandet av den första etappen i New Narrative-projektet med titeln "Forms of Imagination and Thinking for Europe". Evenemanget i Berlin kommer att avslutas med en konstnärlig föreställning som visar kopplingen mellan kultur och det europeiska projektet.

Evenemanget kommer att livestreamas här. och här..

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend