Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU:s tillsynsmyndighet för telekom misslyckas med budgetprövning

DELA MED SIG:

publicerade

on

1733841054_8cad8f704bDet Rigabaserade tillsynsorganet för elektronisk kommunikation BEREC misslyckades den 17 mars med att övertyga parlamentsledamöter för budgetkontroll om att dess förvaltning av EU-medel var i sin ordning för 2012.

Det kan komma att rätta till sina brister senast i oktober när parlamentsledamöterna får sitt sista ord. I separata omröstningar beviljades resten av de 31 EU-organen ansvarsfrihet. Omröstningar om bokföring av Europeiska kommissionen, Europaparlamentet och rådet kommer att genomföras på tisdag. Beslutet att skjuta upp ansvarsfriheten för budgetförvaltningen för organet för europeiska tillsynsmyndigheter för elektronisk kommunikation (BEREC) fattades med 18 röster mot en, utan nedlagda röster.

Ledamöterna kritiserade byrån, belägen i Lettlands huvudstad, för brister i budgetförvaltning och planering som resulterade i betydande överföringar från 2012 till 2013. Dess offentliga upphandlings- och rekryteringspraxis visade sig också vara bristfällig i kvalitet. "Denna byrå sticker ut från mängden med sina dåliga resultat 2012. Att skjuta upp beviljandet av ansvarsfrihet är nödvändigt för att ge den tid att övertyga Europaparlamentet om att det kan rätta till sina brister", hävdade Petri Sarvamaa (EPP, FI), ledamoten av Europaparlamentet. ansvarar för utskrivningar för myndigheter.

Föredraganden noterade att brister i budgetplanering, rekryteringsprocesser och offentlig upphandling samt intressekonflikter hade varit återkommande problem, om än i mindre grad, med flera andra myndigheter.

BEREC har varit igång sedan 2011, men 2012 var det första hela verksamhetsåret som kontrollerades av budgetkontrollutskottet som en del av ansvarsfrihetsförfarandet. Myndigheten har ungefär ett halvår på sig att åtgärda sina brister innan nämnden sammanträder för slutomröstning.

I en annan omröstningssession för ansvarsfrihetsprocessen för 2012 på tisdag kommer budgetkontrollutskottet att besluta om bokföringen av bland annat Europeiska kommissionen, Europaparlamentet och ministerrådet. Hela parlamentet kommer att rösta om alla utskottets rekommendationer om ansvarsfrihet vid plenarsessionen i april i Bryssel.

Europaparlamentet är den enda ansvarsfrihetsbeviljande myndigheten som granskar utgifterna för EU:s årliga budget och Europeiska utvecklingsfonden. I slutet av ett budgetår kan den bevilja, skjuta upp eller vägra ansvarsfrihet, vilket krävs för att formellt avsluta institutionella konton.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend