Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Omskakningen i Europaparlamentet fortsätter

DELA MED SIG:

publicerade

on

e461ed3c6d41462dbebf7b160fa84ea3Nya reformåtgärder för att öka insynen i MEP-aktiviteter fortsätter eftersom parlamentets etiska kommitté leds av dess första och enda brittiska MEP.

Dr Sajjad Karim MEP tog över rodret för den rådgivande kommittén för uppförandekoden för ledamöter inför valet till Europaparlamentet i maj 2014. Den nyutnämnde ordföranden, som för närvarande är talesman för konservativa rättsliga frågor, lovade större reformer för att slå tillbaka korruptionen. praxis.

Ledamöterna i Bryssel är nu bundna av en uppförandekod som infördes 2012 efter att skandalen "pengar för ändringar" avslöjade de slappa regler som satts på plats. Uppförandekoden förbjuder att ta emot dyra gåvor och tvingar parlamentsledamöter att deklarera eventuella extra betalningar de får.

Efter mötet med den rådgivande kommittén sa Dr Karim: "Förtroende är något som vi som politiker måste förtjäna. Under mina tio år som parlamentsledamot har nivån på allmänhetens engagemang och förtroende för EU-politiker sjunkit avsevärt.

"Men som ordförande för den rådgivande kommittén tar vi drastiska åtgärder för att vända nedgången och vinna tillbaka förtroendet från medborgare som har blivit bestörta av några skandaler från en minoritet av parlamentsledamöterna."

Valet till Europaparlamentet äger rum i hela EU den 22-25 maj 2014 och nya ledamöter ska informeras om sina skyldigheter i uppförandekoden som en del av introduktionsprocessen.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend