Anslut dig till vårt nätverk!

EU

NCT-briefing: "Gör själv-biologi och bio-hacking: hot om bioterrorism eller vetenskaplig möjlighet?"

DELA MED SIG:

publicerade

on

3001309-inline-inline-3-diy-cyborgs-and-gene-hackersDen andra Briefing för icke-konventionell hot (NCT). ägde rum den 19 mars i Aloft Hotel, Schuman ii Bryssel - temat för genomgången var 'DIY biologi och bio-hacking: Bioterrorismhot eller vetenskaplig möjlighet?'. 
Följande deltog på genomgången:
  • Thomas Landrain, medgrundare och president, La Paillasse – Paris Community Lab for Biotech
  • Jorge Bento Silva, biträdande chef för Unit Crisis Management and Fight Against Terrorism, direktoratet för intern säkerhet, GD Inrikes frågor, Europeiska kommissionen
  • Överste Frédéric Dorandeu, ordförande för NATO:s medicinska arbetsgrupp för CBRN och chef för avdelningen för toxikologi och kemiska risker vid den franska väpnade styrkans biomedicinska forskningsinstitut IRBA

Den livliga diskussionen som följde erbjöd deltagarna en inblick i gör-det-själv-biologi och bio-hacking, med ämnen som syntetisk biologi och bioinformatik som också togs upp.

Dessutom undersöktes biohackerrörelsen, liksom en översikt över specifika DIY-biologiprojekt. Syftet med genomgången var att avgöra om gör-det-själv-biologi och biohackers utgör ett hot mot säkerheten, där det mesta gör-det-själv-biologin utförs i garage och bakgårdar utan statlig tillsyn. För närvarande är fall av biologisk kontaminering till följd av biohacker mycket sällsynta, men vad händer om terroristgrupper skulle utveckla sin egen förmåga?

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend