Anslut dig till vårt nätverk!

Sysselsättning

Medlemsstaterna är överens om att mer måste göras för att nå Europa 2020-målen

DELA MED SIG:

publicerade

on

eu_flagga_nyheterDet är positivt att se Europeiska rådet efterlysa "upptrappning av ansträngningarna för att nå Europa 2020-målen". Detta stöder begäran från arbets- och socialministrarna under deras EPSCO-möte förra veckan för att "stärka deras ansträngningar för att minska fattigdomen". Vad som dock fortfarande behövs är en översättning av detta åtagande till konkret handling, enligt Social Platform.

Den 20-21 mars diskuterade stats- och regeringscheferna genomförandet av Europa 2020-strategin vid sitt vårmöte i Europeiska rådet. Detta baserades på ett meddelande från kommissionen som förberedelse för halvtidsöversynen av strategin 2015. Detta meddelande lyfte fram misslyckandena i Europa 2020: fattigdomen i EU har ökat med 10 miljoner på fem år. inkomstskillnaderna har ökat dramatiskt; och arbetslösheten har ökat kraftigt.

"Vi uppmanar EU och medlemsländerna att vidta nödvändiga åtgärder för att rätta till dessa misslyckanden och att återinstallera den sociala dimensionen av Europa 2020-strategin", säger Social Platforms ordförande Heather Roy. "Strategien befinner sig vid en vändpunkt och den sociala situationen i EU måste vara högsta prioritet för alla."

EU och medlemsländerna måste styra halvtidsöversynen mot att införliva ambitiösa EU-strategier för att bekämpa fattigdom, ojämlikheter och arbetslöshet i Europa 2020. Detta bör illustreras redan av 2014 års nationella reformprogram som bör innehålla ambitiösa nationella handlingsplaner för att minska fattigdom och social utestängning samt för att öka kvalitativ sysselsättning.

Läs Social Platforms brev till stats- och regeringscheferna inför rådet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend