Anslut dig till vårt nätverk!

Anslutning

Kommentar: Turkiet "hålls som gisslan av en diktator"

DELA MED SIG:

publicerade

on

fathi20120328043428590Jag skulle vilja informera dig om de senaste uppdateringarna om Turkiet. Jag skriver till dig under antagandet att din nyhetsbyrå inte har tagit upp det senaste. Som ni vet har vår premiärminister förbjudit Twitter för att stoppa all kommunikation, läckor och kommentarer inför det kommande kommunalvalet. 

Det går nu ett rykte om att han planerar att stänga ner internet från och med imorgon (25 mars). Orsaken till detta frenetiska beslut kan bero på att vissa filmmaterial sägs släppas via twitter och nätet som förmodligen kommer att avsluta hans politiska karriär. Detta kan bara vara ett tomt hot, men om du har följt aktuella händelser här, band med påstådda telefonsamtal mellan olika ministrar och premiärminister Recep Tayyip Erdogan (avbildad) har läckt ut de senaste veckorna med avseende på mutor och den iranska skandalen, som har spridits till allmänheten via Twitter och Facebook. Om ryktena stämmer och internet stoppas i kväll eller imorgon kommer det att bevisas för världen att det demokratiska systemet i Turkiet inte längre existerar och att vi hålls som gisslan av en diktator.

Som en sista kommentar är jag också bestört över att säga att de flesta av de utländska pressbyråerna som CNN Turkey också är bland många nyhetskällor som hålls som gisslan av den nuvarande regimen och, på grund av censur av information, majoriteten av de Den turkiska allmänheten tvingas få nyheter från internet. Efter prövningen av Gezi Park sitter många av våra ungdomar fängslade och väntar på straff. Den senaste tidens död av en ung demonstrant har eskalerat upprördheten bland allmänheten, på grund av att han blivit stämplad som terrorist av premiärministern under ett av sina tal. Han var 16 år gammal. Nu, för att fördröja eller hindra det kommande valet den 30 mars, har den turkiska regeringen fällt ett syriskt plan och hävdat att det tagit sig in i turkiska luftvägar, vilket nu bestrids av andra källor.  

Denna attack är bara ytterligare en frenesierad strategi som regeringen tillämpar, som visar att det kan finnas sanning i de olika anklagelserna som nu finns på webben. Dessa aktuella uppdateringar erkänns inte heller av den utländska pressen, vilket öppnar frågan om hur djupt konspirationsteorierna kan gå.

Obs: Jag vill vara anonym vid detta tillfälle.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend