Anslut dig till vårt nätverk!

Digitala ekonomin

Fyra studier visar att konsumenterna möter geografiskt lotteri för bredband i Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

EthernetInför nästa veckas omröstning i Europaparlamentet om att bygga en inre marknad för telekom i Europa visar fyra nya studier idag att Europas 400 miljoner internetanvändare står inför ett geografiskt lotteri när det gäller pris, hastighet och utbud av bredband.

Konsumenter är också förbryllade över den varierande information som tillhandahålls av operatörer, vilket begränsar deras förmåga att göra det val som passar dem bäst.

De viktigaste resultaten är:

  • Stora prisskillnader: Priserna kan vara fyra gånger högre i ett EU-land jämfört med ett annat (med hänsyn till köpkraft);
  • 66 % av människorna vet inte vilken internethastighet de har registrerat sig för, och;
  • i genomsnitt får konsumenterna bara 75 % av den utlovade hastigheten – jämfört med amerikanska konsumenter som får 96 %.

I Storbritannien och Frankrike kan hastigheten vara så låg som 45 % av den annonserade hastigheten. Kommissionär för den digitala agendan Neelie Kroes sa: "Det finns ingen inre marknad för internet och det måste förändras. Det finns ingen bra anledning till varför en person ska betala över 4 gånger mer än en annan i Europa för samma bredband.

""Vi måste stärka och harmonisera konsumenträttigheter som föreslås i vårt Connected Continent-paket. Och det är dags för företag att arbeta tillsammans för att hitta bättre sätt att marknadsföra och förklara sina produkter. Det är reaktionen på dessa fynd som jag hoppas på.”

Europakommissionen har en ny webbportalsektionen  för all bredbandsrelaterad information. Klickbara kartor och andra gränssnitt låter dig se och jämföra nationellt bredbands "state of play" när det gäller täckning, teknologier och affärsmodeller.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend