Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Studie: Värdet av mer Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

labour_costs_non-wage_costs_DEFAULT_4_3Europas ekonomi skulle kunna stärkas med 800 miljarder euro – motsvarande 6 % av nuvarande BNP – om fler åtgärder vidtas på EU-nivå, enligt en studie från Europaparlamentet. Enbart att skapa en digital inre marknad skulle generera ytterligare 260 miljarder euro, mer än Danmarks beräknade BNP för 2014. Studien tittade på de kumulativa effektivitetsvinsterna av en rad politiska åtgärder på europeisk nivå för att hjälpa till att fastställa prioriteringar för hur EU bör investera sina pengar de kommande fem åren.

De potentiella effektivitetsvinsterna som identifierats varierar från en bredare och djupare digital inre marknad till bättre samordnad nationell och europeisk politik för försvar och utveckling. Denna positiva politik har redan förespråkats av parlamentet under den nuvarande valperioden. Samtidigt som de till fullo respekterar subsidiaritetsprincipen försöker ledamöterna alltid identifiera möjligheter till ökad effektivitet på europeisk nivå

Studien genomfördes för att identifiera alternativkostnaden för att inte agera på europeisk nivå. Analysen bygger delvis på arbete som utförts av parlamentariska utskott och viktiga önskemål från parlamentet i dess olika lagstiftnings- och initiativbetänkanden.

För att ta reda på mer om fördelarna med mer Europa och hur de kan förverkligas, kolla in Europaparlamentets infografik här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend