Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Bankkortavgifter: "Konsumenter kommer att spara hundratals miljoner eller till och med miljarder euro"

DELA MED SIG:

publicerade

on

ladda nerAvgifterna som bankerna tar ut för att bearbeta konsumenternas betalningar i EU kan begränsas till 0.3% av transaktionsvärdet för kreditkorttransaktioner och till högst sju euro för betalkort, enligt ett förslag som röstades om av parlamentsledamöter på torsdag 3 April. Pablo Zalba, en spansk medlem av PPE-gruppen, som ansvarar för att styra planerna genom parlamentet, talade vidare om fördelarna.

Hur kommer konsumenterna att dra nytta av dessa förslag?

Konsumenterna kommer att ha fördelar på två huvudsakliga sätt: vi kommer att införa ett tak på dessa växelavgifter, så att de sparar hundratals miljoner eller till och med miljarder euro; och vi kommer att införa mer öppenhet, så att de vet när de betalar hur mycket som motsvarar dessa avgifter. En ytterligare fördel med detta förslag är att det kommer att hjälpa till att bekämpa bedrägerier, eftersom när kortanvändningen ökar blir bedrägeri svårare.

 Debiterar finansinstitut konstgjorda höga utbytesavgifter till konsumenterna då telekomoperatörer tar ut för roaming utomlands?

Det är inte upp till mig att säga om dessa avgifter är artificiellt höga eller inte. Sanningen är att det inte har varit mycket konkurrens på denna marknad hittills, och vi vet vad som händer i dessa fall. Vad jag kan säga är att när denna lagstiftning träder i kraft kommer människor att betala mindre. Och när kortbetalningarna ökar på medellång och lång sikt kommer finansinstitut att få mer inkomst.

 Vilka EU-länder har de billigaste och de dyraste växelavgifterna?

Östra konsumenter är de som betalar högre avgifter på grund av lägre kortinträngning. Nordiska och holländska konsumenter betalar lägre avgifter.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend