Anslut dig till vårt nätverk!

Aviation / flygbolag

Sky's the limit: Europas flygmarknad tar fart

DELA MED SIG:

publicerade

on

20140403PHT41952_originalCirka fem tusen kilometer Atlanten skiljer Storbritannien från Nordamerika. I Prestwick, västra Skottland, kontrollerar Oceanic Area Control Center (OACC) luftrummet över den östra halvan av Nordatlanten, från Azorerna till en gräns mot Island, för att få flygpassagerare till och från Europa på ett säkert sätt. Det ligger i spetsen för en revolution som gör flygresor i Europa kortare, grönare och billigare.

Bakom en skärm i tysta rum övervakar operatörer en miljon flygplansrörelser per år. Vid topptider under sommarmånaderna kan detta innebära så många som 3,500 XNUMX per dag och detta antal kommer att öka drastiskt de kommande åren.

För att möta denna ökning lanserade EU initiativet Single European Sky för att göra en effektivare användning av Europas himmel. Den nuvarande fragmenteringen kostar 4 miljarder euro per år, ledde till 19.4 miljoner minuters försening 2012 och gör den genomsnittliga flygningen 49 kilometer längre än nödvändigt. Att göra det möjligt för flygplan att ta fler direkta rutter kommer att spara på bränsle, minska kostnaderna och i slutändan minska priset på biljetter.

Projektet stöds också av OACC. "Vi stöder fullt ut vad initiativet Single European Sky försöker göra till förmån för kunderna, försöker minska kostnaderna, öka säkerheten och kapaciteten", säger Alastair Muir, driftsdirektör vid Prestwick Centre.

EU:s liberalisering av flygmarknaden sänkte flygpriserna avsevärt, vilket ändrade det från ett fåtals privilegium till en möjlighet för alla. Detta ledde till ett ökat antal flygresor och destinationer, vilket ökade gränsöverskridande handel och turism. Företagsledare i Prestwick är väl medvetna om sina kopplingar till resten av Europa. "Vi känner oss väldigt anslutna", säger Bill McIntosh, ledare för South Ayrshire Council. "Vi uppmuntrar lokala företag att exportera. Vi har turen här att vi har Prestwick Airport utanför dörren. Vi tänker mycket på Europa dagligen och vi tittar på sätt att utveckla länkar.”

För att skydda människor och samtidigt öka affärerna införde Europeiska unionen passagerarrättigheter. När saker går fel på resan, allt från att ditt flyg ställs in till att ditt bagage går vilse, åtnjuter du rättigheter som ger dig rätt till ersättning eller alternativa tjänster.

Och även när spektakulära naturhandlingar som 2010 års utbrott av vulkanen Eyjafjallajökull på Island stör flygplanerna, finns Europas flygledningsmyndighet Eurocontrol där för att samordna flygsäkerheten och hjälpa till att hålla passagerarna informerade.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend