Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EESK lanserar Civil Society Prize 2014: Framgångsrik integration av romer ska hedras

DELA MED SIG:

publicerade

on

liten-tjej-räddad-från-zigenare-lägret-lyser-ljus-på-oroliga-historia-i-europa-vandrande-romska-folkEuropeiska ekonomiska och sociala kommittén (EESK) tillkännager lanseringen av sitt sjätte EESK-pris för det civila samhället, värt totalt 30,000 XNUMX euro. Årets pris delas ut till initiativ som syftar till romsk integration.

Alla organisationer i det civila samhället och/eller individer som har genomfört projekt som förbättrar den ekonomiska och sociala integrationen av romer är inbjudna att delta i denna tävling.

Mål

Målet med priset för det civila samhället är att uppmuntra initiativ från det civila samhället som ger ett betydande bidrag till att främja europeisk identitet och integration.

"Romer är en del av Europas mångfald", sade EESK:s ordförande Malosse, "och romernas speciella kompetens berikar inte bara Europas kultur utan också dess samhälle och ekonomi. Att inkludera dem är därför en av EESK:s politiska prioriteringar 2014.”

Initiativ som främjar romers integration bör vara innovativa och måste ge ett värdefullt bidrag till välbefinnandet i de samhällen där de har genomförts.

Tillvägagångssätt

Annons

Deltagare får endast nomineras av en EESK-ledamot1, nationella ekonomiska och sociala råd eller av en europeisk civilsamhällesorganisation eller nätverk. Alla ansökningar som skickas direkt till EESK kommer inte att beaktas. Sista ansökningsdag för alla ansökningar är 15 juni 2014. Pristagare kommer att överlämnas till sin utmärkelse den 16 oktober. Ytterligare information och ansökningsformulär finns tillgängligt online på EESK:s webbplats.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend