Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Miliband beskriver Israel som "hemland för det judiska folket" under sitt besök i Jerusalem

DELA MED SIG:

publicerade

on

unnamedDet brittiska Labourpartiets ledare Ed Miliband (avbildad) sa under ett besök i Israel att han är en anhängare av "det judiska folkets hemland". Miliband inledde ett tre dagars besök i Israel och Västbanken den 10 april med ett föredrag med studenter vid Hebreiska universitetet i Jerusalem och ett besök på Israels Förintelsemuseum Yad Vashem.

Resan är en av Milibands första stora utlandsresor sedan han valdes till oppositionsledare i september 2010. Samtidigt som Miliband kritiserade israeliska bosättningar på Västbanken, betonade Miliband vikten av Israels säkerhet och hänvisade till Israel som "hemlandet för det judiska folket".

Han tillade: "Detta är inte en teoretisk idé för mig, det är min familjeupplevelse. Det är så jag tänker om det." Israels premiärminister Benjamin Netanyahus krav på att Israel ska erkännas som en judisk stat i ett slutstatusavtal med palestinierna fortsätter att avvisas av den palestinska ledningen. Miliband talade också mycket starkt mot en akademisk bojkott av Israel och sa: "Jag tror inte att bojkotter är lösningen på de komplexa problem som det israeliska och palestinska folket brottas med."

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend