Anslut dig till vårt nätverk!

Spot

Europa: Saknas målet igen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

EU-domstolenUpphävandet av Rysslands rösterna och representation i de ledande organ Europarådets parlamentariska församling (PACE) som en reaktion på Krim annektering markerade en definitiv schism mellan Kreml och västvärlden, när som svar delegationschefen Alexei Pushkov visat skepsis Ryssland kvar en medlem.

Det kan vara bekvämt för ryssarna att lämna, eftersom förhållandet med PACE har varit en pågående drama - den faktiska anmärkning är sett av de åtgärder som vidtagits för att stödja de tsjetsjenske separatisterna. Men svaret är annorlunda - då demonstrerade Kreml en vilja att stanna och kompromissa, nu har tonen förändrats.

PACE: s beslut i Strasbourg inte driva ryssarna att ändra sig, inte heller har det fört avspänning för att öka spänningarna på marken när den ryska flaggan fortsätter att flyga över sydöst - Donetsk, Lugank, Charkov, Odessa - industristäder som är i vapen, vilket är ett dåligt tecken på Ukrainas integritet. Medan EU-flaggan i Kiev betecknade en önskvärd vektor för integration, är den ryska flaggan i sydöstra inte ett ”wananbe” -krav, utan en identitetsindikator: ”vi vill vara med EU” kontra ”vi är ryssar”. Inte en lätt dilemna att lösa.

Det är ännu mer komplicerat att förklara för kolgruvarna den europeiska logiken med "goda" revolutionärer vid Maidan Square och "dåliga" i Donbass, - den politiska inkonsekvensen som leder aktivisterna till den självutnämnda Donbassrepubliken att betrakta sig själva som offer av de ökända ”dubbla standarderna”. Och längre Europa brottas med att Ryssland försummar Ukrainas dystra ekonomiska verklighet, allt starkare växer intresset för sydostfolket att hålla nyckeln till sin framtid i sina egna händer. Den europeiska oppositionen mot en idé om Ukraina som en federal stat lockar inte heller sympatier där: om den största av europeiska stater - Tyskland är federal, varför får inte Ukraina välja samma väg? Det kommer att kräva mer än PACE-resolutionen för att förklara kolgruvarna i Donbass, varför Europa förnekar dem just de rättigheter som det pryder.

Fångad i motsättningar mellan fåfänga att associera hela Ukraina med EU och oförmåga att integrera det dessutom även erbjuda etiketten kandidatur status i en avlägsen framtid, är Europa driver bort den enda spelaren som traditionellt stödjer ukrainska ekonomin - Ryssland. Som utan sänkta gaspriser Ukrainas ekonomi har en mycket liten chans att klättra ut ur ekonomisk shamble det befinner sig ett bra tag. Den snabba devalvering av den ukrainska grivna i samband med den redan existerande 30 miljarder statspapper och oförmåga att betala monterings räkningar för gas snabbt driver landet till standard och ytterligare sönderdelning av regionerna.

Sekvensen av disengagements från Ryssland, som börjar med G8 / G7, den Nato-Rysslandsrådet och denna månad PACE upplösning driver bort, tillsammans med Ryssland, något hopp om en snabb ekonomisk korrigering för Ukraina.

Men PACE-beslutet om Rysslands alienation kan få konsekvenser bortom Ukraina, eftersom ryskt medlemskap i årtionden också innebar skyldigheter i Strasbourgs domstol för mänskliga rättigheter - en sista utväg för många offer för missbruk av det ryska rättsväsendet. En förevändning att överge Europarådet är ett tillfälle för Kreml att ta bort titeln som '' överträdelse av de mänskliga rättigheterna '' med överväldigande 129 stämningar 2013 genom att helt enkelt stoppa sitt deltagande.

Annons

Så den största förloraren i PACE flytta kan vara ryska civila samhället - de skulle berövas ett effektivt instrument för påverkan på Kreml, i deras kamp mot Putins auktoritära styre. Syftar till att Putin men förblindade av sin passion för att främja demokratiska värden, är européer slår sina trogna ryska allierade hårt istället. Europa har naturligtvis förändrats från tiden för Wilhelm Tell.

 

Anna van Densky

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend