Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Plenaröppning: Stycka inte sönder Ukraina, tyst minut för rwandiska folkmordsoffer

DELA MED SIG:

publicerade

on

20140414PHT44307_originalEuropaparlamentet erkänner inte Rysslands illegala ockupation av Krim, och uppmanar landet att dra tillbaka sina trupper från Ukrainas gräns i linje med internationell lag och principer, sade president Schulz, när han inledde det sista plenarmötet i denna lagstiftande församling. Han kallade också en tyst minut för att markera 20-årsdagen av Rwandas folkmord på 800,000 XNUMX människor.

Ukraina

Europaparlamentet hade upprepat sitt stöd för Ukrainas suveränitet och territoriella integritet i flera resolutioner som nyligen röstats fram av stor majoritet, konstaterade Schulz. Han berömde den ukrainska regeringens ansträngningar att övervinna splittringar och återhämta dess auktoritet.

Han välkomnade också det makroekonomiska stöd till Ukraina som aviserats av EU-rådet och noterade att EU:s ensidiga handelspreferenser som röstades fram av parlamentet den 3 april också skulle bidra till att stärka Ukrainas ekonomi.

Ledamöterna kommer att närvara vid Ukrainas val som observatörer den 25 maj, val som Schulz hoppades skulle vara fria och rättvisa, vilket startar ett nytt kapitel i Ukrainas historia som en "fri, modern och demokratisk stat".

Rwandas folkmord

Schulz kallade en tyst minut för att markera 20-årsdagen av Rwandas folkmord, där 800,000 100 människor mördades på XNUMX dagar. När hela familjer dödades såg det internationella samfundet bort.

Annons

Grymheter mot en stats eget folk är inte den statens inre angelägenhet, och de som är ansvariga för systematiska kränkningar av de mänskliga rättigheterna måste hållas ansvariga, sade han och uppmanade till att internationell rätt och Internationella brottmålsdomstolen stärks för detta ändamål.

Dominique Baudis

Schulz framförde också parlamentets kondoleanser till familjen och vännerna till den franske ombudsmannen Dominique Baudis, som dog den 10 april. Han var en allmänt respekterad kämpe för medborgarnas rättigheter och jämlikhet och tjänstgjorde som parlamentsledamot i tre lagstiftande församlingar.

inkommande ledamöter

Katrin SAKS (S&D, EE), från och med den 7 april

Utgående ledamöter

Harlem DÉSIR (S&D, FR), från och med den 8 april

Ivari PADAR (S&D, EE) från och med den 6 april

Agendaändringar

På EPP-gruppens begäran lades en debatt om McIntyre-betänkandet om en gästvänlig miljö för företag och en muntlig fråga om "tio i topp"-samrådet med små och medelstora företag till dagordningen.

På den gröna gruppens begäran sköts omröstningen om Meissners betänkande om kustförvaltningsstrategier upp från den 15-17 april.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend