Plenum öppning: inte stycka Ukraina, tystnad minut för folkmordet i Rwanda offer

20140414PHT44307_originalEuropaparlamentet erkänner inte Rysslands olagliga ockupation av Krim, och uppmanar den att dra tillbaka sina trupper från Ukrainas gräns i linje med internationell rätt och principer, sade president Schulz, öppnar den sista plenarsammanträde denna mandatperiod. Han kallade också en tyst minut markerar 20th årsdagen av Rwandas folkmord av 800,000 människor.

Ukraina

Europaparlamentet hade upprepade sitt stöd för Ukrainas suveränitet och territoriella integritet i flera senaste resolutioner röstade med stor majoritet, konstaterade Schulz. Han berömde Ukraina regeringens ansträngningar att övervinna splittring och återta sin auktoritet.

Han välkomnade också makroekonomiskt stöd till Ukraina aviserats av EU-rådet och konstaterade att de unilaterala EU: s handelsförmåner som parlamentet röstade om 3 April också skulle bidra till att stärka Ukrainas ekonomi.

Ledamöterna kommer att delta val Ukrainas som observatörer på 25 maj val som Schulz hoppades skulle vara fria och rättvisa, starta ett nytt kapitel i Ukrainas historia som en "fri, modern och demokratisk stat".

Rwandas folkmord

Schulz kallade en tyst minut för att markera 20th årsdagen av Rwanda folkmord, där 800,000 människor mördades i 100 dagar. Som hela familjer dödades, såg det internationella samfundet bort.

Illdåd mot en stats eget folk är inte så statens inre angelägenhet, och de som är ansvariga för systematiska brott mot mänskliga rättigheter måste ställas till svars, sade han, och uppmanade att folkrätten och den internationella brottmålsdomstolen stärkas för detta ändamål.

Dominique Baudis

Schulz förmedlas också parlamentets kondoleanser till familjen och vänner av fransk ombudsman Dominique Baudis, som dog på 10 april. En allmänt respekterad fighter för medborgarnas rättigheter och jämställdhet, tjänstgjorde han som parlamentsledamot under tre mandatperioder.

inkommande ledamöter

Katrin Saks (S & D, EE), som av 7 April

Utgående ledamöter

Harlem Désir (S & D, FR), som av 8 April

Ivari Padar (S & D, EE) per 6 April

Agenda förändringar

Vid EPP-gruppens begäran, var en debatt om McIntyre rapport om en gästfri miljö för företag och en muntlig fråga om "topp tio" samråd med små och medelstora upp på dagordningen.

På Green gruppens begäran, var omröstningen om Meissner rapport om kustförvaltningsstrategier skjutas från 15-17 april.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , , , , ,

Kategori: En framsida, Konflikter, EU, Europaparlamentet, Plenum, ryssland, Ukraina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *