Anslut dig till vårt nätverk!

Digital Society

NETmundial: Europeiska kommissionen tar en ledande roll vid global konferens om internetstyrning

DELA MED SIG:

publicerade

on

Neelie-Kroes-by-okfn-CC-BY-6498532323_a4ca5b9598_oEU, representerat av EU-kommissionens vice ordförande Neelie Kroes (avbildad) and EU Special Representative for Human Rights, Stavros Lambrinidis, is to participate at high level in ‘NETmundial: the Global Multi-stakeholder Meeting on the Future of Internet Governance’, Sao Paulo on 23-24 April. Neelie Kroes is a member of the High Level committee of NETmundial and has contributed to the preparation of the Conference document.

Kroes sa om initiativet: "De kommande två åren kommer att vara avgörande för att rita om den globala kartan över internetstyrning. Jag berömmer president Rousseff för att han tagit detta initiativ”. Hon tillade: "Resultaten av NETmundial måste vara konkreta och handlingsbara, med tydliga milstolpar och tidslinje. Europa kommer att bidra till att hitta en trovärdig väg framåt för global internetstyrning.” Europeiska kommissionen försöker aktivt bidra till debatten om att uppdatera styrsystemet för internet.

The European Commission firmly supports a strengthened multistakeholder model for internet governance, based on transparent and democratic involvement of all relevant actors and groups, rather than a government-controlled internet. Ms Kroes said: “Top down approaches are not the right answer. We must strengthen the multi-stakeholder model to preserve the Internet as a fast engine for innovation”. The EU is committed to an internet that continues to serve fundamental freedoms and human rights. Ms Kroes noted “Fundamental freedoms are not negotiable. They must be protected online”.

Kroes har beskrivit sex områden som Europeiska kommissionen kommer att fokusera på vid konferensen:

  • Förbättringar av modellen för styrning av flera intressenter (och motstånd mot krav på större statlig kontroll)-modellen;
  • stärka Internet Governance Forum;
  • tillhandahålla verktyg och mekanismer för bättre informationsdelning och kapacitetsuppbyggnad, så att en verkligt global debatt och styrning är möjlig;
  • globalisera IANA (Internet Assigned Numbers Authority);
  • globaliseringen av ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), och;
  • jurisdiktionsfrågor på internet.

Europeiska kommissionen utfärdade sin politisk ståndpunkt den 12 februari efterlyser en mer öppen, ansvarsfull och inkluderande styrning av internet. Dokumentet fungerar som en grund för ett gemensamt europeiskt tillvägagångssätt i globala förhandlingar om internetstyrning, till exempel vid NETmundial-konferensen denna vecka, Internet Governance Forum i augusti och ICANN-mötena på hög nivå under 2014 och 2015.

Neelie Kroes har publicerat sin korrespondens och uppdaterade policypositioner på sina blogginlägg från: April 16 och 11 April.

Användbara länkar

Annons

Europa och Internet i ett globalt sammanhang Gemenskap
Communication ‘Internet Governance: Next Steps’
Neelie Kroes hemsida

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend