Anslut dig till vårt nätverk!

Anslutning

Ordförande José Manuel Barroso gratulerar Serbiens premiärminister Vucic på hans utnämning

DELA MED SIG:

publicerade

on

20-ALEKSANDAR-VUCIC-AFP-GETfoto kredit
Den 27 april skickade Europeiska kommissionens ordförande José Manuel Barroso följande gratulationsmeddelande till Aleksandar Vučić
(avbildad) om hans utnämning till serbisk premiärminister:

"Kära premiärminister,

"Jag gratulerar dig varmt till din utnämning till Serbiens premiärminister vid denna avgörande tidpunkt för förbindelserna mellan Europeiska unionen och Serbien under det första året av anslutningsförhandlingar. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med er i denna krävande strävan, utifrån gemensamma värderingar och gemensamma mål.

"Det serbiska folket har anförtrott er ett tydligt mandat och ett stort ansvar att, som en central prioritet för er regering, fullfölja Serbiens europeiska integration och reformprocessen.

"Serbien har redan tagit viktiga steg på sin väg mot Europeiska unionen och jag är övertygad om att Serbien under er beslutsamma vägledning kommer att lyckas ta itu med de viktigaste utmaningarna som ligger framför oss. Detta gäller framför allt att alla demokratiska institutioner fungerar väl, stärkandet av rättsstatsprincipen och i praktiken stärkt respekten för alla grundläggande rättigheter. Serbien står inför svåra ekonomiska svårigheter. Europeiska kommissionen syftar därför till att hjälpa dig att förbättra den ekonomiska styrningen och genomföra de nödvändiga strukturella reformerna som kommer att säkerställa tillräcklig tillväxt och konkurrenskraften för din ekonomi.

­

"Serbien är en nyckelspelare i sydöstra Europa. Jag förväntar mig därför att den kommer att fortsätta att ge ett centralt bidrag till regionens stabilitet och till regionalt samarbete och försoning i synnerhet. I detta sammanhang inbjuder jag er att gå vidare i era modiga ansträngningar för att normalisera relationerna med Pristina. Fortsatta framsteg i denna avgörande dialog kommer att behöva gå hand i hand med anslutningsförhandlingarna.

Annons

"Jag önskar dig och din regering all framgång och ser fram emot vårt samarbete.

"Med vänliga hälsningar, José Manuel Durão Barroso"

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend