Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

"Efter folkomröstningen i östra Ukraina behöver vi europeisk politik för Ryssland", säger de gröna

DELA MED SIG:

publicerade

on

0 ,, 17618729_303,00I en kommentar till gårdagens (11 maj) folkomröstning i östra Ukraina, sade Green/EFA-gruppens ordförande Rebecca Harm: "Resultaten av denna odemokratiska och orättvisa folkomröstning betyder inte uppdelningen av Ukraina. Omröstningen ägde rum i regionerna Donetsk och Lugansk under mycket tveksamma förhållanden. Fullständiga vallokaler kan inte tas som bevis på ett enormt valdeltagande. Jämfört med vanliga val tillhandahölls endast en fjärdedel av det vanliga antalet vallokaler. Eftersom folkomröstningen inte följer internationella standarder kan den inte erkännas.

"Vi behöver en gemensam europeisk politik för Ryssland. EU:s utrikesministrar, som möts i dag, måste visa att de vägrar acceptera Rysslands negativa beteende. Användningen av en blandning av diplomati och riktade sanktioner, inklusive ekonomiska, måste fortsätta. EU kan inte tillåta att ett land på denna kontinent äventyrar fredsordningen med en motivering baserad på etnicitet.

"EU borde välja OSSE som medlare istället för Nato. Denna organisation skapades uttryckligen för detta ändamål och tillsammans med Ryssland. Den måste nu tas i drift för att ytterligare nedtrappa och säkerställa ett korrekt genomförande av presidentvalet den 25 maj . Genève II-förhandlingarna bör sammankallas omedelbart."

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend