Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europaval: Parlamentet ger resultat i öppna dataformat

DELA MED SIG:

publicerade

on

20140514PHT47078_originalEuropaparlamentet lägger fram en rad verktyg för att underlätta för media att täcka valet till Europaparlamentet den 25 maj. Resultaten och annan relevant information kommer att finnas tillgänglig i öppet dataformat, så att media, bloggare och intresserade användare automatiskt kan hämta de råa uppgifterna och publicera den direkt på sina online-plattformar inom några sekunder.

Tjänsten ger nyhetsplattformar möjlighet att använda självdefinierade filter och presentera data på vilket sätt och vilken design de vill, till exempel för att generera grafer och illustrationer. Uppgifterna som erbjuds i öppet format inkluderar EU-omfattande och nationella valresultat för både 2009 och 2014, valdeltagande, platser per politisk grupp och medlemsland, och antalet manliga och kvinnliga parlamentsledamöter. Även namnen på de politiska grupperna finns tillgängliga på alla EU:s officiella 24 språk.

Tre verktyg för valet

Europaparlamentet gör tre verktyg tillgängliga för att göra det lättare att använda uppgifter om denna månads val:

  • Inbäddbar widget (EU-omfattande och nationella resultat för 2009 och 2014 samt uppdelning och andra siffror)
  • XML-filer (EU-omfattande och nationella resultat för 2009 och 2014 samt uppdelning, antal män och kvinnliga ledamöter och andra siffror)
  • Webtjänster med ett REST-gränssnitt

Widgetarna och XML-filerna är tillgängliga för allmänheten, medan webbtjänsterna endast kan användas av media.

Använda webbtjänsterna

Alla medier som är intresserade av att få resultaten som öppna data via webbtjänsterna kan kontakta riksdagens webbansvariga enhet genom att skriva till dem på [e-postskyddad]. För att säkerställa att tjänsten är i full drift den 25 maj kommer den att testas med deltagande media den 19 maj. Media som vill delta kan mejla webmasterenheten på [e-postskyddad] fram till 17 CET torsdagen den 15 maj.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend