Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EESK uppmanar EU-medborgare att stå upp och bli räknade

DELA MED SIG:

publicerade

on

p-014679-00-10Ledande personer från näringslivet, fackföreningarna, yrkes- och frivilligsektorn i hela Europa har uppmanat EU-medborgare att stå upp och bli räknade. Vice ordföranden för organisationen som företräder europeiska ekonomiska och sociala intressen i Bryssel, talade i början av valen i hela EU, uppmanade EU:s 400 miljoner väljare att gå ut och rösta.

"Europeiska valet är när EU kommer ända fram till dörren för sina medborgare", sa Europeiska ekonomiska och sociala kommittén (EESK) Vice President Jane Morrice. "Europas folk har en verklig möjlighet att göra sina röster hörda", sa hon. "Vi måste använda det för att berätta för dem vi väljer vilken typ av Europa vi vill ha. Väljarapati tar oss ingenstans. Vi behöver ett starkt och effektivt ledarskap för att styra oss igenom krisen - en ledare med ett fast demokratiskt mandat är vad EU behöver just nu ."

EESK har tagit fram en ”handlingsplan för Europa” som sätter EU-medborgaren i centrum för det europeiska projektet. Det föreslår en ny tredelad strategi för framsteg som kombinerar ekonomiska, sociala och civila intressen så att Europeiska unionen går framåt tillsammans. Planen godkändes med 142 röster för 96 emot och 12 nedlagda röster efter en het debatt mellan arbetsgivare, fackföreningar och andra i EESK:s plenarsession. Detta kommer att gå till det nyvalda Europaparlamentet för att fungera som EESK:s bidrag till nytänkande om EU:s framtid.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend