Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU-val: För medborgarna är "krisen inte över" säger EFS

DELA MED SIG:

publicerade

on

bernadettesegol1911Kommentar till EU-valet, Europeiska fackförbundets generalsekreterare (ETUC), generalsekreterare Bernadette Ségol (avbildad) sa: ”Väljarna har skickat en varning till alla mainstream- och regeringspartier. Europeiska medborgare är trötta på arbetslöshet, åtstramningar och sjunkande levnadsstandard.

”För medborgarna är krisen inte över. Att rädda euron var en början. Men den verkliga utmaningen är att få Europas 26 miljoner arbetslösa tillbaka till jobbet. Fortsatt åtstramning är inte svaret. Europa behöver stora investeringar på EU-nivå och nationell nivå för att driva på hållbar tillväxt och skapande av arbetstillfällen.

”EU anklagas ofta för att vara ett elitprojekt och att driva ekonomisk politik som gör att medborgarna betalar för bankernas misstag har stärkt detta intryck starkt. Politik måste förändras. EU måste fokusera på medborgarnas behov.

”EU måste vara tydligt när man säger nej till rasism. EU måste vinna tillbaka skeptiska väljare genom att hantera arbetslöshetskrisen. Ett tidigt test kommer att bli Europeiska kommissionens rekommendationer om ekonomisk politik till medlemsstaterna i juni.

”Europaparlamentet måste insistera på att besluta vem som blir ordförande för Europeiska kommissionen. Det måste bestämmas av EU-valet, inte av regeringschefer bakom stängda dörrar. ”

Bakgrund

Europeiska fackförbundet står för att tala med en enda röst, på uppdrag av arbetarnas gemensamma intressen, på europeisk nivå. Grundat i 1973 och representerar nu 85 fackföreningsorganisationer i 36 europeiska länder, plus 10 branschbaserade federationer. ETUC är också Facebook, Twitter, Youtube och flickr.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend