Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Ukraina val: ordförande Barroso kallar Petro Poroshenko och premiärminister Arseniy Jatsenjuk

DELA MED SIG:

publicerade

on

PoroshenkoPresident Barroso talade den 26 maj med Petro Poroshenko (som han tidigare hade träffat i Strasbourg den 12 mars) i telefon för att gratulera honom till resultatet av presidentvalet i Ukraina. Han berömde det höga valdeltagandet och att valen i stort sett skedde i linje med internationella normer. President Barroso upprepade EU:s åtagande att stödja Ukraina och påminde om de konkreta åtgärder som vidtagits hittills. Vidare underströk han vikten av konstitutionella reformer och välkomnade Petro Porosjenkos vilja att gå i dialog med Ryssland. Presidenten uttryckte sin önskan att den dynamik som valet skapade kan återförena alla ukrainare och utgöra en nystart för Ukraina.

Presidenten kallade också premiärminister Yatseniuk för att gratulera honom till det ordnade och framgångsrika genomförandet av valet under utmanande omständigheter. Han upprepade att kommissionen var beredd att hjälpa de ukrainska myndigheterna att genomföra den europeiska reformagendan. Han påminde också om kommissionens åtagande att arbeta med både Ukraina och Ryssland för att nå en lösning på frågan om leverans och transitering av gas.

Mer information om Europeiska kommissionens stöd till Ukraina.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend