Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europeiska unionen vid toppmötet G7 i Bryssel 4-5 juni 2014

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

G7-SUMMITPå grund av Ryska federationens kränkning av Ukrainas suveränitet och territoriella integritet beslutade G7-ledarna i Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien och USA samt Europeiska unionens ledare att avbryta sitt deltagande i det ursprungligen planerade G8-toppmötet i Sotji, Ryssland och möts istället i Bryssel i G7-format. G7-toppmötet i Bryssel den 4-5 juni 2014 kommer att vara värd för Europeiska unionen. Europeiska unionen representeras av Europeiska rådets ordförande Herman Van Rompuy och Europeiska kommissionens ordförande José Manuel Barroso.

Vid G7-toppmötet i Bryssel kommer ledare att diskutera utrikespolitiska frågor, särskilt situationen i Ukraina och förbindelserna med Ryssland, samt den globala ekonomin och handel, energi, klimatförändringar och utveckling.

Framför toppmötet sade president Van Rompuy: "Jag ser fram emot att välkomna de andra G7-ledarna i Bryssel den 4-5 juni. Ukraina kommer upp på dagordningen. Det kommer att vara ett viktigt ögonblick att ta reda på den senaste utvecklingen i och runt Ukraina och att fortsätta arbeta tillsammans för att möta denna och andra utmaningar i vår tid."

President Barroso sade: "Detta kommer att bli ett speciellt toppmöte, för det första för att det kommer att äga rum i G7-format, för det andra för att vi särskilt kommer att ta itu med situationen i Ukraina och slutligen för att toppmötet för första gången kommer att äga rum i Bryssel. händelser har återigen visat vikten av nära samarbete mellan likasinnade partner som delar värderingarna frihet och demokrati. Vi förväntar oss att detta toppmöte kommer att bidra avgörande för att främja dessa värderingar och stärka ett regelbaserat internationellt samhälle. "

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend