Anslut dig till vårt nätverk!

Aviation / flygbolag

ACI EUROPE lanserar banbrytande riktlinjer för passagerarupplevelsen

DELA MED SIG:

publicerade

on

07022013493Flygplatshandelsorganet ACI EUROPE har släppt sin senaste publikation, Guidelines for Passenger Services at European Airports. Denna banbrytande publikation tittar på hur flygplatser ska konceptualisera, planera och leverera sin passagerarupplevelse. Dessa riktlinjer är utformade med bästa praxis inom branschen och är bara en återspegling av utvecklingen av Europas flygplatser från B-till-B-företag till att också bli B-till-C-företag - med fokus utvidgat från att betjäna flygbolagspartners för att möta behoven hos passagerare och andra flygplatsbesökare.

De nya riktlinjerna erbjuder en helhetssyn på passagerartjänster på flygplatser, där man tittar på hur passagerarnas behov och förväntningar har förändrats och på flygplatsernas operatörers och andra partners roll och ansvarsområden för att utforma den övergripande flygplatsupplevelsen. De inkluderar en ny och flerdimensionell modell för passagerarkategorisering. De tillhandahåller också en innovativ metod för att definiera servicenivåer från passagerarens synvinkel såväl som för deras leverans genom den så kallade '3P-metoden' (Lokaler, Processer & Människor).

Publikationen beskriver också hur framväxten av teknik som WiFi, smarttelefonappar och andra enheter har spelat en roll i denna utveckling, men på dagens mycket konkurrensutsatta marknad har flygplatser också aktivt försökt utveckla en mer direkt relation med passageraren. De nya riktlinjerna presenterades formellt för Siim Kallas, vice ordförande för Europeiska kommissionen som ansvarar för transport av ACI EUROPA-president Arnaud Feist och VD för Bryssels flygplats.

Feist sade: ”Att sätta passagerare framför och i mitten av vår strategi är ett viktigt affärsområde för flygplatser i hela Europa. Den digitala revolutionen har stärkt passageraren, och med konkurrens mellan flygplatser som nu är en fast verklighet handlar det om att ge den bästa flygplatsupplevelsen. Det handlar om att leta efter mer effektiva processer, använda ett ständigt ökande utbud av kommunikationsplattformar och komma med ett kreativt och innovativt koncept för att inspirera. ”Han tillade ”Med dessa riktlinjer förser vi flygplatser i alla storlekar med en verktygslåda som hjälper dem att kontrollera grunderna och ytterligare förbättra varje aspekt av passagerarupplevelsen - från det ögonblick de anländer till flygplatsen till det ögonblick de kliver ombord på sitt flyg . ”

Siim Kallas, Europeiska kommissionens vice ordförande med ansvar för transport sa: ”Med allt som har hänt inom lufttransport under de senaste 15-åren ger dessa riktlinjer verklig inblick i hur passageraren har blivit ett fokus för flygplatskundtjänst. Med tanke på allt EU: s hårda arbete med att utveckla rättigheter för flygpassagerare och annan stödlagstiftning är jag glad att se denna typ av industriledd publikation lanseras och jag gratulerar ACI EUROPE med att ta initiativet. ”

Publikationen Riktlinjer för passagerartjänster på europeiska flygplatser är ett resultat av omfattande forskning som utförts av en dedikerad arbetsgrupp inom ACI EUROPE under mer än ett år. De involverade flygplatsoperatörerna inkluderade Amsterdam Airport Schiphol, Finavia, SEA Milano, Swedavia, Zürichs flygplats samt ACI EUROPE World Business Partners SITA, Morpho, TH Airport Consulting och TMT Management GmbH.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend