Anslut dig till vårt nätverk!

Utveckling

Kommissionär Georgieva erkänner frivilliga bidrag till motståndskraften byggnad i Haiyan-drabbade områdena

DELA MED SIG:

publicerade

on

group1(Från vänster) Efrath Silver, Arnoud Keizer, kommissionär Georgieva, Monika Beutel och Benjamin Konig Copyright Marilyn Santiago, VSO Bahaginan (Filippinerna)

“We cannot stop disasters from happening but we can prevent them from killing more people,” Internationellt samarbete, humanitärt bistånd och krishantering Kommissionär Kristalina Georgieva förklarade under en presskonferens för Asien-Europa-mötet (ASEM)-konferensen om katastrofriskminskning och hantering som hölls på Diamond Hotel, Manila den 5 juni.

Som en del av ett besök i Tacloban, området som drabbades av tyfonen Hayian i november 2013, träffade kommissionsledamot Georgieva Efrath Silver, Arnoud Keizer, Monika Beutel och Benjamin Konig, alla VSO EU Aid Volunteers som deltar i GD ECHO:s pilotvolontärinitiativ.

EU Aid Volunteers och kommissionären diskuterade arbetet med katastrofresiliens i Filippinerna och kommissionär Georgieva talade om hur imponerad hon var över hur människor har klarat sig efter tyfonen Haiyan. Hon betonade rollen som nationella och lokala myndigheter samt starka civilsamhällesorganisationer som har hjälpt de drabbade samhällena att snabbt gå från katastrofhjälp till rehabilitering och återhämtning. Hon betonade också styrkan i lokalt volontärarbete och den roll frivilligarbetet har spelat för att säkerställa en snabb återuppbyggnadsprocess.

VSO EU Aid-volontärerna förklarade sitt arbete med Project NOAH (Nationwide Operational Assessment of Hazards) och DREAM-programmet (Disaster Risk Exposure Assessment for Mitigation) vid Institutionen för vetenskap och teknik, som är en del av EUAV-programmet för motståndskraftsbyggnad. Volontärerna beskrev hur de engagerar sig i kapacitetsuppbyggnad genom att arbeta med ledningen och den tekniska personalen för NOAH-DREAM-programmet om översvämningsmodellering, projektledning, informationsteknik och institutionell utveckling.

Kommissionär Georgieva talade till volontärerna i Manila och sa att hon var imponerad av deras bidrag till katastrofberedskap och begränsning.

"Varje dollar, euro eller peso som spenderas på katastrofförberedelser returneras sju gånger om katastrofen undviks eller mildras", sa hon till dem.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend