Anslut dig till vårt nätverk!

Europaparlamentet

Parlamentet denna vecka: Juncker samlar politiska gruppers stöd, utskotten väljer sina ordförande

DELA MED SIG:

publicerade

on

20120124PHT36092_originalJean-Claude Juncker kommer att grillas av politiska grupper denna vecka inför parlamentets omröstning om hans kandidatur till Europeiska kommissionens ordförandeskap under plenarsessionen den 14–17 juli. Dessutom väljer riksdagens utskott och underutskott sina nya ordförande och vice ordförande under sitt första möte på måndag (7 juli).

Denna måndag väljer riksdagens 20 utskott och två underutskott, som bildades under förra veckans plenarsession, sin ordförande och upp till fyra vice ordförande för den kommande mandatperioden under sina första konstituerande möten efter valet. Politiska grupper träffar Juncker direkt på tisdag och onsdag. För att säkra presidentskapet måste Luxemburgs före detta premiärminister vinna rösterna från en majoritet av ledamöterna i parlamentet vid plenaromröstningen i juli. Den 15 juli kommer parlamentsledamöterna att debattera med Juncker under plenarsessionen, som kommer att följas av den officiella omröstningen om kommissionens ordförande.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend