Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Kommissionen tillkännager vinnarna av författartävlingen: "Vad betyder ett utvidgat EU för dig?"

DELA MED SIG:

publicerade

on

vintage_typewriter_by_vintage19_somethingJan Getek, 15, från Polen och Anastasia Liopetriti, 21 från Cypern, are the winners of the writing competition entitled ‘What does an enlarged EU mean to you?’, organized by the European Commission.

Tävlingen markerade 10th årsdagen för 2004-rundan i EU: s utvidgning, med tio länders anslutning till EU. I dag är EU: s perspektiv öppet för Albanien, Bosnien och Hercegovina, fd jugoslaviska republiken Makedonien, Island, Kosovo, Montenegro, Serbien och Turkiet.

Ungdomar i åldern 15-25 från hela Europa blev ombedda att skicka en artikel eller blogg om vad dagens EU-medlemskap i 28-medlemsländerna kan lära av sitt förflutna för att hjälpa förbättra dess framtid, samt att reflektera över vad ett utvidgat EU betyder för dem.

Över 450-poster skickades från 28-medlemsländerna och från sju kandidater och potentiella kandidater i Sydostasien. Deltagarna bedömdes bland annat på tydligheten i deras argumentation, kvaliteten på deras skrivning och på originalernas originalitet.

Juries från varje deltagande land valde en post från varje åldersgrupp (15-18 åringar och 19-25 åringar) för vidare utvärdering av en europeisk jury som består av:

  • Jacki Davis, vd på Meade Davis Communications och lansering redaktör european Voice;

  • Claus Giering, head of unit for communication at the European Commission’s Directorate-General for Enlargement;

    Annons
  • Domagoj Kovacic, verkställande direktör för den europeiska ungdoms Network sydöstra och;

  • Jacques Rupnik, professor vid vetenskap Po Paris.

Europeiska juryen kommenterade de vinnande anmälningarna enligt följande:

Vinnare för 15-18 ålderskategori: Jan Getek från Polen

Detta inlägg valdes av jurymedlemmarna för dess utmärkta balans av personlig erfarenhet av EU: s utvidgning, backas upp med starka argument och fakta och stöds av en hög standard för att skriva. Juryn var noterar den övergripande hög standard och mognad poster för denna ålderskategori.

Vinnare för 19-25 ålderskategori: Anastasia Liopetriti från Cypern

The jury decided that this was a well-written piece which captured the EU’s principles and values and was embellished with personal points such as a bus journey. In particular, the jury enjoyed the description of borders, both imagined borders of the mind and physical borders, and of the process of breaking them down, and felt that the author illustrated this well.

De vinnande posterna kan läsas här..

Vinnarna kommer att resa till Bryssel för att ta emot sina priser och kommer att ha möjlighet att se arbetet i Europeiska kommissionen och besöka andra EU-institutioner under loppet av en tvådagarsbesök.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend